Συνεχίζεται ο αναβρασμός στα κατεχόμενα μετά τις διώξεις σφετεριστών

Λίγες είναι οι αναφορές στον τ/κ Τύπο για τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου για τον Τουρκο-ισραηλινό επιχειρηματία, Σιμόν Αϊκούτ σχετικά με σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Η Αβρούπα αναφέρεται στη διαδικασία χθες στο Κακουργιοδικείο στη Λευκωσία, καθώς είχε στείλει δημοσιογράφο που την παρακολούθησε. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο Σιμόν Αϊκούτ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι αύριο.

Η ιστοσελίδα Μπουγκιούν Κίπρις γράφει σήμερα ότι το μέλλον του έργου ανάπτυξης του ομίλου Αφίκ 10.000 σπιτιών και διαμερισμάτων ανησυχεί χιλιάδες ανθρώπους που μένουν χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας. «Τα αφεντικά της κατασκευαστικής εταιρείας στον βορρά δεν μπορούν να βγουν έξω υπό τον φόβο της σύλληψης, τα έργα έχουν σταματήσει, οι τιμές έχουν καταρρεύσει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο όμιλος Αφίκ έχει πουλήσει χιλιάδες σπίτια, αλλά οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν έχουν ακόμη παραδοθεί. Ορισμένοι αγοραστές που έφτασαν πρόσφατα από την Τουρκία δήλωσαν ότι ανησυχούν και περίμεναν μια ικανοποιητική εξήγηση από τις «αρχές» του ψευδοκράτους για το πότε θα λάβουν τους τίτλους ιδιοκτησίας για τους οποίους έχουν πληρώσει.

Η Μπουγκιούν Κίπρις γράφει ότι οι κατασκευές και οι πωλήσεις ακινήτων έχουν σταματήσει. «Οι μεγάλες επενδύσεις έχουν σταματήσει, οι τιμές πέφτουν, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις χώρες τους. Οι Τουρκοκύπριοι κατασκευαστές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις της ΕΕ λόγω του φόβου της  σύλληψής τους και μπορούν να ταξιδέψουν μόνο στην Τουρκία. Η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι αυξάνονται στην αγορά ακινήτων και τα χέρια της κυβέρνησης είναι δεμένα», περιγράφει η τ/κ ιστοσελίδα.

Η Χαλκίν Σεσί αναφέρεται σε δηλώσεις του ίδιου του κ. Αϊκούτ πως υπόκειται σε μαρτύρια στις Κεντρικές Φυλακές ενώ παραπονέθηκε πως ενώ είναι «υπήκοος» του ψευδοκράτους οι πολιτικοί της «τδβκ» τον έχουν εγκαταλείψει. Ωστόσο δεν αναφέρεται πού και πότε έκανε ο κ. Αϊκούτ αυτή τη δήλωση καθώς τελεί υπό κράτηση εδώ και 3 μήνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»