Σε αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του ΠΚ για την Προεδρία προσβλέπει η Ραουνά

Θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου Κύπρου στην κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ανέφερε η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένα Ραουνά, η οποία συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρύτανη Τάσο Χριστοφίδη. Ο Πρύτανης είπε ότι προσβλέπει σε μια πραγματικά θετική συμβολή του ΠΚ στην Προεδρία.

Η κ. Ραουνά χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαίτερα εποικοδομητική και ωφέλιμη, προσθέτοντας ότι αυτή σηματοδοτεί έναν κύκλο επαφών με ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο, το πρώτο εξάμηνο του 2026.

"Να αναφέρω ότι για για εμάς, για την Κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντική η εμπλοκή των νέων μας σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενόψει της Προεδρίας και με τον κύριο Πρύτανη συζητήσαμε ακριβώς την εμπλοκή του Πανεπιστημίου Κύπρου και των φοιτητών, τόσο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών μας για την Προεδρία, αλλά και κατά τη διάρκεια του εξαμήνου", ανέφερε.

Η εμπλοκή θα γίνει, όπως εξήγησε, μέσα από μια σειρά από εκδηλώσεις, μέσω της αξιοποίησης της τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά επίσης και μέσω των liaison officers που θα αξιοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.

Ευχαρίστησε τον Πρύτανη για τη συνάντηση αλλά και για τη διάθεση που υπάρχει για μια στενή συνεργασία.

Ο Πρύτανης είπε ότι η εμπλοκή του ΠΚ στην Προεδρία είναι εξαιρετικά σημαντική, τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, που ασπάζεται τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης "και συνεπώς δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο από το να επιτύχει η Προεδρία της Κύπρου".

"'Εχω διαβεβαιώσει την κυρία Υφυπουργό ότι είμαστε στη διάθεσή της, με όλους τους πόρους με όλη την τεχνογνωσία του ανθρώπινου μας δυναμικού, τους φοιτητές μας στο μέτρο του δυνατού να προσφέρουμε, ώστε η Προεδρία της Κύπρου να είναι μια άριστη Προεδρία και μια Προεδρία η οποία θα μας επαναβεβαιώσει ως Ευρωπαίους πολίτες, ότι είμαστε ναι μεν Κύπριοι πολίτες αλλά κυρίως Ευρωπαίοι πολίτες και σκεφτόμαστε το καλό της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης", ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Πρύτανης είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για να συγκεκριμενοποιηθεί αυτή η εμπλοκή των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Εξήγησε ότι και το ΠΚ έχει τα δικά του άτομα που θα λειτουργούν ως σύνδεσμοι με την Υφυπουργό και θα εργαστούν ώστε αυτή η συνεργασία να πάρει συγκεκριμένη μορφή και να γίνει όλη εκείνη η προεργασία που θα επιτρέψει στο Πανεπιστήμιο να έχει μια πραγματικά θετική συμβολή στην επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς