Δεύτερη μέρα... εξομολογήσεων στο Συνοδικό-Καταθέτουν οι μάρτυρες υπεράσπισης, εκτός ο Αρχιεπίσκοπος

Ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου παρουσιάστηκαν εν νέου οι τρεις μοναχοί, οι οποίοι κατηγορούνται για οικονομικά και ηθικά παραπτώματα, στη βάση των όσων τους καταλογίζονται από τον Μητροπολίτη Ταμασού, τα οποία ήρθαν στο φως το απόγευμα της 5ης Μαρτίου, με την επιδρομή στη Μονή Οσίου Αβακούμ.

Κατά τη σημερινή διαδικασία αναμένεται να καταθέσουν άλλοι τρεις μάρτυρες κατηγορίας, αφού οι υπόλοιποι έδωσαν τη μαρτυρία τους κατά τη χθεσινή μαραθώνια διαδικασία που κράτησε περίπου δώδεκα ώρες.

Στη συνέχεια, σκυτάλη θα πάρουν οι μάρτυρες υπεράσπισης που κλήθηκαν να καταθέσουν από πλευράς των μοναχών. Σημειώνεται ότι, στη λίστα των μαρτύρων βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος καθώς και ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος βρισκόταν στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Μητρόπολη Ταμασού, με τους μοναχούς να ισχυρίζονται πως απήχθηκαν και εκβιάστηκαν για να υπογράψουν ομολογίες. Ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος δεν αναμένεται να καταθέσει ενώπιων του Συνοδικού, όπως ούτε και οι Αρχιερείς.

Δεδομένου πως η διαδικασία με τους μάρτυρες ολοκληρώνεται σήμερα, το Συνοδικό έχει ως στόχο να εκδώσει απόφαση μέχρι την Πέμπτη, ώστε σε4 περίπτωση που ασκηθεί έφεση, τότε να τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει την ίδια μέρα.

Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή διαδικασία, οι τόνοι είχαν ανεβεί, ειδικότερα κατά την κατάθεση και την αντεξέταση του Μητροπολίτη Ταμασού, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα από την οπτική του γωνία και στα στοιχεία που ήρθαν ενώπιόν του, δέχθηκε ερωτήσεις από τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης η πλευρά των μοναχών παρουσίασε στο Συνοδικό μηνύματα που αφορούσαν συνομιλίες για παράδοση χρημάτων στον Μητροπολίτη, με τον ίδιο να μην τα αποδέχεται.

Αποκαλύψεις υπήρχαν και κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του Πάτερ Βαρνάβα, όπου αποκαλύφθηκαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Αυτού που διαμηνύεται από το στρατόπεδο των μοναχών είναι πως έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αγγίζουν πολλούς και πρόθεσή τους είναι να τα δώσουν όλα στη δημοσιότητα, θέλοντας να δείξουν – κατά τη θέση τους – πως η εκκλησία λειτουργεί αλά καρτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόδομα και Γόμορρα ενώπιον Συνοδικού, μπήκαν επιθετικά οι μοναχοί-Αποκάλυψαν μηνύματα και ανέβηκαν οι τόνοι

Δειτε Επισης

Εξακολουθεί να απουσιάζει από την οικία της στη Λεμεσό η 14χρονη Έλενα (pic)
Αιμορραγικό σοκ κατέδειξε η νεκροτομή του άτυχου Χαράλαμπου
Ελεύθεροι αφού κατηγορήθηκαν οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική-Καίγονται ελαστικά σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στη Λεμεσό
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονη βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο-Η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στο Παραλίμνι 39χρονη (pic)
Τουρίστες πήγαν για μπάνιο και κινδύνεψαν να πνιγούν μετά από καυγά-Διασώθηκαν από τις Αρχές
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης (pic)
Έριχναν φωτοβολίδες πριν την έναρξη του Ανόρθωση-Ομόνοια-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Έτρεχε η Πυροσβεστική-Κουζίνα οικίας έπιασε φωτιά λόγω χαλασμένου φούρνου