Υπέβαλε επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης η κοινοπραξία του «Αφροδίτη»-Αναμονή για έγκριση από την Κυβέρνηση

Την υποβολή, προς έγκριση από την κυπριακή Κυβέρνηση, επικαιροποιημένου σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη», το οποίο προετοιμάστηκε βάσει του εγκεκριμένου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής (2019), από τους εταίρους του κοιτάσματος (NewMed Energy, Chevron και Shell), ανακοίνωσε την Κυριακή η NewMed Energy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικαιροποιημένο σχέδιο για την ανάπτυξη και την παραγωγή του «Αφροδίτη»-Η ανακοίνωση της NewMed Energy

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο σχέδιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η NewMed Energy, «η παραγωγή και επεξεργασία του φυσικού αερίου από το κοίτασμα θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατασκευής μιας ανεξάρτητης πλωτής μονάδας παραγωγής, η οποία θα τοποθετηθεί πάνω από το κοίτασμα 'Αφροδίτη' με εκτιμώμενη μέγιστη παραγωγική ικανότητα περίπου 800 εκατομμύρια κυβικά πόδια, ανά ημέρα, αρχικά, μέσω τεσσάρων γεωτρήσεων παραγωγής». Προστίθεται πως το φυσικό αέριο θα εξαχθεί μέσω αγωγού στο αιγυπτιακό σύστημα μεταφοράς.

Επίσης, αναφέρεται ότι σύμφωνα με την τρέχουσα εκτίμηση του διαχειριστή του κοιτάσματος, Chevron, και πριν την ολοκλήρωση των τεχνικοοικονομικών μελετών συμπεριλαμβανομένης της πραγματοποίησης του Σχεδιασμού Προμελέτης (FEED), το κόστος του ανανεωμένου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής εκτιμάται σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια (100%).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Yossi Abu, Διευθύνων Σύμβουλος της NewMed Energy ανέφερε ότι «ανανεώσαμε το σχέδιο ανάπτυξης σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και αναμένουμε την έγκριση του σχεδίου για να επιτρέψουμε την ταχεία πρόοδο στην ανάπτυξη του κοιτάσματος».

«Η ανάπτυξη του κοιτάσματος είναι ένα ακόμη βήμα στις περιφερειακές συνεργασίες που αναπτύσσονται γύρω από το φυσικό αέριο στη λεκάνη της Μεσογείου», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, είχε αποστείλει στις 25 Αυγούστου επιστολή στην κοινοπραξία Chevron-Shell-New Med με την οποία ενημέρωσε ότι έχουν παραβιάσει όρους του συμβολαίου που υπογράφηκε το 2019.

Παράλληλα, στην επιστολή, η κοινοπραξία, θα έπρεπε σύντομα να ενημερώσει το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ για τον ρόλο του στην ανάπτυξη του κοιτάσματος, όπως ανέφεραν προ ημερών ισραηλινά μέσα ενημέρωσης..

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»