Μπαίνει δυναμικά το φθινόπωρο με βροχές, καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους

Εποχική χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα αρχικά ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αργότερα πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, θα δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια παράλια το απόγευμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και αργότερα ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και νωρίς απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα ανατολικά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Δευτέρα και μικρή άνοδο μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 3,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Επανεξελέγη Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού ο Ηλίας Δημητρίου
Στην Κύπρο στις 6-9 Ιουνίου το ιστιοφόρο Bel Espoir στο πλαίσιο διαθρησκευτικής πρωτοβουλίας
Το 53% της Ευρώπης και λεκάνης Μεσογείου επλήγη από ξηρασία μέσα Μαΐου
Έως το τέλος του μήνα οι εγγραφές μαθητών σε Β΄ και Γ΄ τάξη Γυμνασίου/Λυκείου/Τεχνικής Σχολής
«Ένας στους δύο στην Κύπρο δεν καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις»-Ζητούν εφαρμογή της οδηγίας
Εξαίρεση καλλιτεχνών στην τ/κ συνοικία Σκάλας από αγοραίο ενοίκιο ζητά η Επιτροπή Προσφύγων
Κλείνουν ιστορικό προσφυγικό σωματείο-Έκκληση για επιείκεια από φίλους και θαμώνες
Σε 5.119 οι υποψήφιοι για πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας το 2025
Ανάκληση εισηγήσεων του ΥΠΑΝ ζητούν Σύνδεσμος ΔΕΠΥ και η «Αγκαλιά Ελπίδας»