Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση για συμφωνία πώλησης τ/κ ακινήτου

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε στις 26 Ιουλίου απόφαση με την οποία απορρίπτει έφεση κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για υπόθεση αγοράς κτήματος από Τουρκοκύπριο το 1958.

Με την έφεση, Τουρκοκύπρια ζητούσε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτρια του ½ μεριδίου ενός κτήματος στην Ποταμιά, το οποίο σύμφωνα με την ίδια είχε αγοράσει ο πατέρας της το 1958 από τον αποθανόντα Τουρκοκύπριο Mehmet Salih Usda. Υποστήριξε ότι είχε καταβάλει την συμφωνηθείσα τιμή που ήταν 100 λίρες και είχε αρχίσει την ανέγερση κατοικίας στο ακίνητο, αλλά οι διαχειριστές της περιουσίας του αποβιώσαντος, απέτυχαν να εκτελέσουν τη συμφωνία.

Το πρωτόδικο Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή, κρίνοντας ότι η συμφωνία πώλησης που ισχυρίζεται, δεν αποδείχθηκε επαρκώς και ότι οι ισχυρισμοί της δεν συνάδουν με τα αποδεικτικά στοιχεία.

Κατόπιν η ενάγουσα άσκησε έφεση, αμφισβητώντας τα ευρήματα του πρωτόδικου Δικαστηρίου και προβάλλοντας ότι η Συμφωνία πώλησης είχε όντως συναφθεί. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο, αξιολογώντας τους ισχυρισμούς της και τα έγγραφα που προσκομίστηκαν, επιβεβαίωσε την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου, απορρίπτοντας την έφεση ως αβάσιμη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την ορθότητα της αρχικής απόφασης και επέβαλε στην Εφεσείουσα την καταβολή εξόδων ύψους €2,500, πλέον ΦΠΑ, υπέρ των Εφεσίβλητων.

Στην πιο πάνω αγωγή, εναγόμενοι ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών υπό την ιδιότητα του ως Κηδεμόνας των Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και οι Διαχειριστές της περιουσίας του αποβιώσαντος Mehmet Salih Usda.

Δειτε Επισης

Πρώτος γύρος ανακατατάξεων από Αρχηγό-Μετατέθηκε Αγιώτης και Νικολεττής, «κόπηκαν» οι δύο θέσεις του Ανδρέου
Αποζημίωση χιλίων ευρώ με απόφαση Ανωτάτου για δυσφήμιση μέσω δημοσιευμάτων
Εξάψαλμος μοναχών μετά την καθαίρεση-«Η πέτρα του σκανδάλου ήταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης και ο Βαρνάβας»
Στο Μακάρειο αλλά εκτός κινδύνου το αγοράκι που παρασύρθηκε στην Πάφο
Την ανέκοψαν για έλεγχο και βρήκαν στο όχημά της αδασμολόγητα τσιγάρα-Χειοπέδες σε 63χρονη
Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο για διάρρηξη πρατηρίου
Από Αρχιμανδρίτες απλοί μοναχοί-Η ανακοίνωση του Συνοδικού για το σκάνδαλο Αββακούμ
Αγοράκι παρασύρθηκε από όχημα στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τροχαίο ατύχημα στη Λευκωσία-Όχημα παρέσυρε πεζό
Βαριά καμπάνα σε 49χρονο οδηγό-Φυλάκιση τριών μηνών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης