«Μαζική» επιδρομή της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια Λίπετσκ της Ρωσίας

«Μαζική» επιδρομή με drones εξαπολύθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη ρωσική περιφέρεια Λίπετσκ, η οποία δεν γειτονεύει με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της, Ιγκόρ Αρταμόνοφ.

«Προσοχή! Η Λίπετσκ έγινε στόχος μαζικής επίθεσης drones», ανακοίνωσε ο κ. Αρταμόνοφ μέσω Telegram. «Ενεργειακή υποδομή υπέστη ζημιά» με αποτέλεσμα να υπάρξουν διακοπές της ηλεκτροδότησης, πρόσθεσε κατόπιν, διαβεβαιώνοντας πως αποκαταστάθηκε ήδη στα περισσότερα από τα νοικοκυριά που επλήγησαν.

Ο περιφερειάρχης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον δήμο της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρειας, ενώ έδωσε εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών στα περίχωρά της «για την ασφάλειά τους» — το μέτρο αφορά 416 νοικοκυριά. Ζήτησε εξάλλου από τους κατοίκους της πόλης Λίπετσκ να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι τη λήξη του συναγερμού.

Η πόλη Λίπετσκ βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Άλλη ουκρανική επιδρομή με drones αναφέρθηκε στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 29 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εφόδου κι αναφέρθηκαν υλικές ζημιές, πάντως όχι τραυματισμοί.

Στη Σεβαστούπολη, στη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, ο κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ έκανε λόγο για ουκρανικές επιθέσεις με εναέρια και ναυτικά μη επανδρωμένα οχήματα.

Στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε ρωσικά και ουκρανικά στρατεύματα, που εισέβαλαν την Τρίτη. Πάνω από χίλιοι ουκρανοί στρατιώτες, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων, ελικοπτέρων και άλλων μέσων συμμετέχουν στην αιφνιδιαστική επίθεση, σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο, που διαβεβαιώνει πως γίνεται το παν για να απωθηθούν.

Στο Κίεβο, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ρητώς την επιχείρηση, ή να ξεκαθαρίσει ποιος ο σκοπός της, σχολίασε πως η Ρωσία έπρεπε να «αισθανθεί» τον πόλεμο.

Στο μεταξύ, στην ουκρανική περιφέρεια Ντονέτσκ, ο περιφερειάρχης Βαντίμ Φιλασκίν ανακοίνωσε πως τουλάχιστον τέσσερεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς, καθώς συνεχίζεται η προέλαση ρωσικών μονάδων στο ανατολικό μέτωπο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Φιλασκίν, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κοσταντίνιβκα, δυτικά της Μπαχμούτ, και άλλοι δύο στο Σελίντοβε, πιο νοτιοδυτικά. Σε αυτή την τελευταία κοινότητα τραυματίστηκαν άλλοι 11 άνθρωποι και υπέστησαν ζημιές είκοσι πολυκατοικίες και έξι κτίρια της δημόσιας διοίκησης, πρόσθεσε ο κ. Φιλασκίν.

Η Ρωσία έχει θέσει υπό τον έλεγχό της μεγάλο μέρος της περιφέρειας, που λέει πως προσάρτησε, όμως συνεχίζουν να μαίνονται μάχες εκεί, ειδικά γύρω από τον στρατηγικής σημασίας για την επιμελητεία κόμβο Πόκροβσκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες