Απαντά στα όσα του καταλογίζονται από τους μοναχούς ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας

Αντέστρεψε τα πυρά στους μοναχούς ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας, κάνοντας λόγο για λαϊκά δικαστήρια και κίβδηλο αγώνα και σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν αυτά που φέρεται να είναι αδικαιολόγητα.

«Η προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς του, με ψεύδη, παραποιημένες κι αλλοιωμένες τοποθετήσεις όχι απλώς δεν αγγίζουν τον ίδιο, αλλά δεικνύουν έτι περαιτέρω την κακοπιστία του κινήτρου αυτών των προσώπων που μόλις αντιλήφθηκαν πως είχαν περιέλθει εις γνώσιν του τα όσα τους καταλογίζει, επιστράτευαν τη φιλική τους σχέση, με κολακείες και επίπλαστα μηνύματα ενδιαφέροντος, για να τον αποτρέψουν από το να αποκαλύψει τα όσα βδελυρά φέρεται να διαπίστωσε μέσα από βιντεογραφικά, ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του, Ανδρέας Χρίστου και Νικόλαςο Ζ. Ζένιου.

Σημειώνει ότι παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων για να τοποθετηθεί με ευθύτητα σε ό,τι κι αν του τεθεί.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα, διοχετεύονται στον τύπο και στα μέσα ενημέρωσης, κατά τρόπο σκόπιμο, απαράδεκτο και κατακριτέο, διάφορες τοποθετήσεις των ιερομόναχων της Μονής Αββακούμ, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται σε σοβαρότατα σκάνδαλα οικονομικής και σεξουαλικής φύσεως, συμπεριλαμβανομένων της εξαπάτησης των πιστών, άλλων κληρικών και της ανερυθρίαστης εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου προς ίδιον όφελος, εναντίον του πελάτη μας και βασικού μάρτυρα κατηγορίας, Αρχιμανδρίτου Βαρνάβα.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό τους, δηλώνεται απερίφραστα και προς πάσα κατεύθυνση πως ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας, τηρώντας την ίδια υπεύθυνη στάση που υιοθέτησε εξ αρχής, αντί να επιδίδεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα προς δημιουργία εντυπώσεων με απώτερο σκοπό την ανάπλαση της έκπτωτης ηθικής υπόστασης των ιερομόναχων στην κοινή γνώμη, παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων για να τοποθετηθεί με ευθύτητα σε ό,τι κι αν του τεθεί. Η προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς του, με ψεύδη, παραποιημένες κι αλλοιωμένες τοποθετήσεις όχι απλώς δεν αγγίζουν τον ίδιο, αλλά δεικνύουν έτι περαιτέρω την κακοπιστία του κινήτρου αυτών των προσώπων που μόλις αντιλήφθηκαν πως είχαν περιέλθει εις γνώσιν του τα όσα τους καταλογίζει, επιστράτευαν τη φιλική τους σχέση, με κολακείες και επίπλαστα μηνύματα ενδιαφέροντος, για να τον αποτρέψουν από το να αποκαλύψει τα όσα βδελυρά φέρεται να διαπίστωσε μέσα από βιντεογραφικά, ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα.

Καίτοι θα ήταν εξαιρετικά εύκολο για τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα να τοποθετηθεί επισταμένως στη δημόσια σφαίρα, απέχει συνειδητά από το λαϊκό δικαστήριο που κάποιοι επιχειρούν με μανία να διοργανώσουν για δικούς τους, ιδιοτελείς σκοπούς. Εξάλλου, η εν λόγω τακτική είναι προσφιλής και χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών που, στη δίνη των αποκαλύψεων, σπεύδουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, όπως φέρεται να έπρατταν και με ένα σημαντικό μέρος των πιστών που επισκέπτονταν τη Μονή Αββακούμ για την αποκόμιση οικονομικού οφέλους, που κατασπαταλείτο προς τέρψιν διαφόρων επιθυμιών.

Τέλος, τίθεται στους διαπρύσιους κήρυκες και αυτόκλητους προασπιστές του δικαίου, που αίφνης αυτοαναγορεύονται σε κατόχους της απόλυτης αληθείας και της άμεμπτης ηθικής, ότι η όποια καταγγελία, που δεν έχει οδηγήσει καν στην καταχώρηση ποινικής υπόθεσης, τίποτα δεν έχει να καταδείξει για το οποιοδήποτε πρόσωπο. Το τεκμήριο αθωότητας παραμένει αναλλοίωτο και έκαστος οφείλει να το σέβεται. Πρωτίστως, ας αναλογιστούν αυτοί που πρέπει, για τους λόγους που μία καταγγελία υποβάλλεται μετά τις αποκαλύψεις εναντίον του προσώπου που τις έφερε στο φως, ενώ για όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τίποτα μεμπτό δεν είχαν να του καταλογίσουν.

Επαναλαμβάνεται μετ' επιτάσεως, πως ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας παραμένει στη διάθεση των αρμόδιων φορέων για οτιδήποτε χρειαστούν. Μόνο σε αυτούς λογοδοτεί και μόνο εάν και όποτε πρέπει. Οι υπόλοιποι μπορούν να συνεχίσουν ελεύθερα τον κίβδηλο αγώνα τους για τη λαϊκή δικαίωση που τόσο επιζητούν, ανεξάρτητα από το εάν δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με παραποιημένες και ψευδείς τοποθετήσεις και λοιδορούν ανθρώπους, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν αυτά που φέρεται να είναι αδικαιολόγητα. Με αυτά τα δεδομένα, είναι η πρώτη και τελευταία φορά δημόσιας τοποθέτησης του Αρχιμανδρίτου Βαρνάβα».

Δειτε Επισης

Εβδομήντα συνολικά περιστατικά χρειάστηκαν περίθαλψη λόγω της πυρκαγιάς-Μεταφέρθηκαν 16 στο νοσοκομείο
Μετά το σάλο και τις σφοδρές επικρίσεις ανακαλεί το «ατυχές περιστατικό» ο Χαρτσιώτης για τα θύματα-«Ένα τραγικό γεγονός»
Επαναξιολογούν τα εξώδικα σε πολίτες που μετέβησαν στην φονική πυρκαγιά, πάνε στον εισαγγελέα για να αποφασίσει αν θα διαγραφούν
Ξεκινούν οι αιτήσεις για δηλώσεις ζημιών στις πληγείσες περιοχές από το Τμήμα Γεωργίας
Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά στο υποστατικό της-Συνελήφθη 29χρονη (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που C-130 ρίχνει επιβραδυντικό υγρό στο Όμοδος
Έστειλαν σε εκδήλωση στην... Αυστραλία τον υπεύθυνο συντονιστή των πυρκαγιών, εν μέσω κρίσιμης αντιπυρικής περιόδου
Νεκρός σκύλος στη Λάρνακα, έφερε εγκαύματα στο σώμα του-Βρέθηκε κοντά σε καμένη ξηρή βλάστηση
Πάνω από 100 κούτες τσιγάρα κατασχέθηκαν σε υποστατικό στη Λάρνακα-Πρόστιμα σε δύο πρόσωπα
Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας