Ο ασημένιος γητευτής των θαλασσών και η μάχη νεύρων απέναντι στις αναβολές

Στην αρχαιότερη πόλη της Γαλλίας, την οποία ίδρυσαν το 600 π.Χ. Έλληνες θαλασσοπόροι από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας, ο Κύπριος γητευτής των θαλασσών Παύλος Κοντίδης χάρισε στην Κύπρο το δεύτερο της μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με τη δεύτερη θέση στην κούρσα μεταλλίων της κατηγορίας ILCA 7 (Laser) που διεξήχθη τελικά την Τετάρτη (07/8) μετά την ακύρωση λόγω άπνοιας την Τρίτη (06/8), ο 34χρονος ιστιοπλόος κέρδισε πανάξια το αργυρό μετάλλιο, δώδεκα χρόνια μετά το αργυρό του Λονδίνου (τότε 6 Αυγούστου, τώρα 7 Αυγούστου). Το χρυσό κατέκτησε ο Αυστραλός και το χάλκινο ο Περουβιανός Peschiera (η κατάταξη δεν άλλαξε μετά την medal race) που έκανε την έκπληξη.

H Κύπρος έγινε η 70η χώρα που κατακτά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», από τις 206 αποστολές που λαμβάνουν μέρος.

O Παύλος είναι μόλις ο έκτος αθλητής στην Ολυμπιακή ιστορία των Laser με δύο Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ o Κροάτης προπονητής του Jozo Jakelic κατακτά το 4ο διαδοχικό Ολυμπιακό μετάλλιο (όλα αργυρά) αφού στο Ρίο και στο Τόκυο είχε αργυρό με τον Stipanovic. Οι Αυστραλοί κερδίζουν τα Laser για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση και ο Wearn είναι ο πρώτος αθλητής που κάνει το back2back στην κατηγορία από το 1996 που μπήκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Wearn μαζί με τον θρυλικό Robert Scheidt είναι οι μοναδικοί με δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα Laser.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της