Προειδοποίηση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων προς τους παγιδευτές πουλιών

Έτοιμη να αντιμετωπίσει τους παγιδευτές πουλιών εμφανίζεται η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, η οποία προειδοποιεί με αυστηρές ποινές, εν όψει της μεταναστευτικής περιόδου των αμπελοπουλιών.

Σε ανακοίνωση των ΒΒ, αναφέρεται ότι η ειδική Ομάδα Κοινοτικής Δράσης (CAT) βρίσκεται επί τόπου στις ανατολικές περιοχές των Βρετανικών Βάσεων εντοπίζοντας πιθανές τοποθεσίες παγίδευσης και διαταράσσοντας τις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί από εκείνους που επιδιώκουν να επωφεληθούν από την παράνομη αυτή δραστηριότητα.

Προστίθεται ότι η ομάδα ήδη εντόπισε πολυάριθμες τοποθεσίες που είχαν προετοιμαστεί από δράστες που ήθελαν να παγιδεύσουν μεταναστευτικά πουλιά σε δίχτυα και σε θανατηφόρα ξόβεργα.

Οι αστυνομικοί δίνουν επίσης μεγάλη σημασία στη στενή συνεργασία με τις κοινότητες και έχουν διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια στους κοινοτάρχες και στις κυνηγετικές ομάδες, οι οποίες στηρίζουν τις προσπάθειες της αστυνομίας όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι τον Ιούνιο, επιβλήθηκαν σε δύο άνδρες πρόστιμα ύψους €1.350 ευρώ στον καθένα για παγίδευση πουλιών και τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι κατασχέθηκαν τρία οχήματα συνολικής αξίας άνω των €35.000 ευρώ, καθώς πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για παγίδευση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)