Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών: Επιτακτική ανάγκη η εξόντωση του νέου ηγέτη της Χαμάς

«Ο διορισμός του αρχιτρομοκράτη Γιαχία Σινουάρ ως νέου ηγέτη της Χαμάς, αντικαθιστώντας τον Ισμαήλ Χανίγια, είναι ακόμη ένας επιτακτικός λόγος για να τον εξοντώσουμε σύντομα και να εξαφανίσουμε αυτήν την απαίσια οργάνωση από προσώπου γης», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ο ορισμός του Γιαχία Σινουάρ στην ηγεσία της Χαμάς έρχεται την ώρα που η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι είναι προ των πυλών, καθώς αναμένεται η απάντηση του Ιράν στη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, αλλά και της Χεζμπολάχ για τον θάνατο του Νο2 της οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ.

Ο Γιαχία Σινουάρ θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και έχει χαρακτηριστεί «τρομοκράτης» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ποιος είναι ο Γιαχία Σινουάρ

Ο Γιαχία Σινουάρ αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, με καταγωγή από την Γάζα, ενώ εξελέγη επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της οργάνωσης και επικεφαλής της το 2017. Είχε συλληφθεί από τις ισραηλινές αρχές σε αρκετές περιπτώσεις κατά το παρελθόν, ενώ απελευθερώθηκε σε ανταλλαγή κρατουμένων το 2011.

Το όνομά του προστέθηκε στην αντίστοιχη λίστα τρομοκρατών από τις ΗΠΑ το 2015, ενώ η Βρετανία είχε ήδη αποφασίσει σειρά κυρώσεων εναντίον του όπως και για αλλους ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έχει ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του -όπως και του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ- για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σχετιζόμενα με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: lifo

Δειτε Επισης

Άνδρας μαχαίρωσε τέσσερα άτομα στη Σεούλ-Δύο νεκροί
Τουλάχιστον έξι νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το νότιο τμήμα της Κίνας
Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη διέλευση φορτηγών με βρεφικές τροφές στην Γάζα
Απειλές ισραηλινού στρατού για μία «άνευ προηγουμένου επίθεση» στη Γάζα-Ζήτησε απομάκρυνση των κατοίκων
Ο ΠΟΥ ζητάει από τα κράτη μέλη του να εγκρίνουν τη συμφωνία κατά των πανδημιών
Η πρώτη ανάρτηση Μπάιντεν μετά τη δημοσιοποίηση της ασθένειάς του-«Ο καρκίνος μας αγγίζει όλους»
Πλήρη έλεγχο Γάζας και τερματισμό λιμού για διπλωματικούς λόγους θέλει ο Νετανιάχου
Σοκαριστικό βίντεο από την πρόσκρουση ιστιοφόρου στη γέφυρα του Μπρούκλιν-Ναύτες κρέμονταν από τα κατάρτια
Ποιος θα κερδίσει τη στήριξη του Τραμπ-Η πιο κρίσιμη μάχη για Ζελένσκι και Πούτιν
Ανατροπή στη Ρουμανία-Ο κεντρώος ευρωπαϊστής υποψήφιος Νταν εκλέγεται Πρόεδρος