Δήλωσε αδυναμία η μητέρα, έφυγε για να ψάξει δουλειά-Ξανά στο Δικαστήριο για ανανέωση κράτησης ο πατέρας

Ο θάνατος ενός βρέφους αποτελεί από μόνο του ένα συγκλονιστικό γεγονός. Σκορπά πόνο και θλίψη, κυρίως στους δικούς του ανθρώπους. Πριν από λίγες ημέρες ένα κοριτσάκι τριών μηνών έφυγε για την γειτονία των αγγέλων, αφήνοντας πίσω του, πολλά ερωτηματικά, ενώ βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο του παιδιού, είναι οι άνθρωποι που το έφεραν στον κόσμο.

Οι συνθήκες θανάτου του βρέφους έχουν γίνει γνωστές και έχουν συγκλονίσει άπαντες. Το πώς κατάφερε αυτό το μωράκι να ζήσει για τρεις μήνες μέσα σε ένα περιβάλλον που ούτε ενήλικας δεν θα επιβίωνε, αποτελεί ένα μικρό θαύμα. Είναι λες και αυτό το μικρό αγγελούδι περίμενε ένα χέρι να το πιάσει, να του δώσει την απαιτούμενη φροντίδα. Φροντίδα την οποία θα έπρεπε να του παρέχουν οι άνθρωποι που το έφεραν στη ζωή. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι, όσο και αν δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, ήταν που το οδήγησαν στον θάνατο.

Για την συγκλονιστική αυτή υπόθεση, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και των δυο γονιών του βρέφους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και ισόβια.

Ανακρινόμενος ο πατέρας, ισχυρίστηκε ότι φρόντιζε το παιδί, ενώ όπως ο ίδιος είπε, λίγες μέρες πριν από το θάνατο του, το βρέφους είχε υψηλούς πυρετούς, ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε δεν το μετέφερε στον γιατρό καθώς παρουσίασε ξανά πυρετούς τις προηγούμενες εβδομάδες και όταν επικοινώνησαν με παιδίατρο τους είπε ότι ήταν φυσιολογικό.

Εξού, όπως ισχυρίστηκε, δεν έδωσε στο παιδί φαρμακευτική αγωγή, ενώ ανέφερε πως την μέρα που το εντόπισε νεκρό, διαπίστωσε πως ήταν ζεστό, αλλά δεν είχε θερμόμετρο να το μετρήσει. Σύμφωνα με την εκδοχή του, έδωσε στο βρέφος γάλα για να κοιμηθεί, ενώ στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι για να πάει στην υπεραγορά για να αγοράσει γάλα. Όταν επέστρεψε, διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν αντιδρούσε, ενώ ακολούθως, ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη μητέρα του βρέφους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ίδιοι γονείς οδήγησαν στον θάνατο το βρέφος τους-Ενδείξεις ασιτίας, δαγκώματα από έντομα και πληγές

Οι Αρχές, πέρασαν χειροπέδες και στη 21χρονη μητέρα, η οποία την ημέρα που το βρέφος της έφυγε από τη ζωή ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, όταν επέστρεψε στην Κύπρο, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μητέρα ανακρινόμενη φαίνεται να ανέφερε πως έφυγε από την Κύπρο, καθώς αδυνατούσε οικονομικά να μεγαλώσει το βρέφος της και όπως είπε, άφησε την φροντίδα του παιδιού στον 23χρονο και η ίδια μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να βρει δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Συνελήφθη και η 21χρονη μητέρα που οδήγησε στο θάνατο το τρίμηνο βρέφος στη Λευκωσία

Τον δρόμο των συλλήψεων, αλλά και των αποκαλύψεων για τα όσα βίωσε το αγγελούδι, άνοιξε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του που διενεργήθηκε από την Επικεφαλής της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το βρέφος ήταν λιποβαρές και υποσιτισμένο, ενώ σε διάφορα μέρη του σώματος του, ακόμα και στο κεφάλιο, εντοπίστηκαν δαγκώματα από έντομα. Μάλιστα, η πάνα του βρέφους, το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση, είχε να αλλαχτεί για μέρες, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν πληγές στα γεννητικά του όργανα, ενώ και τα ρούχα που φορούσε παρέπεμπαν σε πλήρη παραμέληση.

Με βάση τα ευρήματα, οι ανακριτές διερευνούν υπόθεση ανθρωποκτονίας, ενώ είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και οι δύο γονείς να παραπεμφθούν σε δίκη.

Κανείς δεν μίλησε...

Το μικρό αγγελούδι, ζούσε μαζί με τους γονείς του σε ένα δωμάτιο διαμερίσματος. Δίπλα τους, διέμεναν και άλλα πρόσωπα, αλλά κανείς δεν είχε αντιληφθεί κάτι. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκαν. Κανείς δεν είχε ακούσει το κλάμα αυτού του παιδιού και δεν μπήκε στον κόπο να διερωτηθεί τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από την κλειστή πόρτα του δωματίου.

Λένε πως όταν κλείνει μια πόρτα κανείς δεν ξέρει τι γίνεται πίσω της. Αυτό είναι κοινός αποδεκτό, ωστόσο, οι κλειστές πόρτες δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι. Λίγο πολύ, όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, υπάρχουν ενδείξεις, είτε πρόκειται για κακοποίηση παιδιών, είτε για βία στην οικογένεια, είτε οτιδήποτε άλλο.

Σαν κοινωνία σοκαριστήκαμε και παλαιότερα, όταν εντοπίστηκε ένα παιδί νεκρό στα σκουπίδια, όταν μια μητέρα σκότωσε το παιδί της σε διαμέρισμα στο Τσέρι, όταν ένας σύζυγος σκότωσε τη γυναίκα του, όταν ένα παιδί έβαλε τέρμα στη ζωή του, λόγω των καταστάσεων που βίωνε.

Το θέμα όμως, δεν είναι ο εκ των υστέρων συγκλονισμός μας, αλλά τι κάνουμε εκ των προτέρων, σε περίπτωση που μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πολλές φορές, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν την απόσταση από τα προβλήματα ενός γείτονα, ωστόσο η ευαισθητοποίηση σε τέτοια περιστατικά, ενδεχομένως να σώσουν ζωές. Ενδεχομένως, ένα τηλεφώνημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, να αποφευχθούν τραγικά αποτελέσματα. Όπως και στην περίπτωση του βρέφους, που έστω και ένας να ενημέρωνε τις Αρχές, πιθανόν αυτή τη στιγμή να ζούσε.

Πίσω από την κλειστή πόρτα εκείνου του δωματίου, ένα βρέφος πεινούσε, υπέφερε, το σωματάκι του έλιωνε μέσα σε μια λερωμένη πάνα. Λίγα 24ώρα πριν σβήσει ψηνόταν στον πυρετό, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.

Το κοριτσάκι έφυγε πριν καλά καλά δει το φως, ωστόσο, η ζωή έστω και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έδειξε σε αυτό μικρό αγγελούδι το πιο σκληρό της πρόσωπο. Και για αυτό υπεύθυνοι είναι οι γονείς του, αλλά και όσοι σώπασαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρό τρίμηνο κοριτσάκι στη Λευκωσία-Συνελήφθη ο πατέρας, διερευνάται ανθρωποκτονία

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο προσωπικό της Ελεγκτικής-«Σας αγαπώ, λυπούμε»
Άλλες δυο συλλήψεις για τα επεισόδια στο στάδιο «Άλφαμέγα»-Στους επτά συνολικά οι συλληφθέντες
Χειροπέδες σε 26χρονο άστεγο στη Λεμεσό-Κτύπησε το κουδούνι οικίας και στη συνέχεια επιχείρησε να το διαρρήξει
Απορρίφθηκαν οι εφέσεις εναντίον της ανάκλησης απαλλοτρίωσης γης, για κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
LIVE: Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός του κατήγγειλε ο Οδυσσέας-«Ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και το σύστημα πέτυχε την καρατόμησή μου»
Φωτιά σε όχημα και σε υπόστεγο κτηνοτροφικής μονάδας-Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπρησμού
Σύλληψη δυο προσώπων για κατοχή ναρκωτικών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 34χρονο για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
Χειροπέδες σε 38χρονο για κλοπή δυο φορτηγών στη Λάρνακα
Κατήγγειλαν κλοπή περιουσίας από Ησαΐα οι μοναχοί-Τρέχουν οι διαδικασίες για εξεύρεση εμπειρογνώμονα από Συνοδικό