Η απάντηση της Τουρκίας στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών-«Συκοφαντίες και ψέματα»

Συκοφαντίες και ψέματα χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τις νέες δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ μέσω Χ με τις οποίες αποκαλεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν δικτάτορα. Απαντώντας στον Κατς και ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ αποκαλεί τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ κόπια του Υπουργού Εξωτερικών του Χίτλερ Ούλριχ Φρίντριχ Βίλλι Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ.

Στην ανάρτησή του στο Χ, ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ αναφέρει ότι «χθες, ο αντισημίτης δικτάτορας Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στις ΗΠΑ και στα δυτικά κράτη και είπε ότι τους έχουν πάρει αιχμάλωτους οι Σιωνιστές του Ισραήλ. Ερντογάν, εάν έχει αιχμαλωτιστεί κάποιος είναι η Τουρκική Δημοκρατία υπό τη δική σου δικτατορία. Έχεις περιορίσει την πρόσβαση σε 57 εκατομμύρια Τούρκους χρήστες αλλά τη δική σου πρόσβαση στον προσωπικό σου λογαριασμό την έχεις ανοιχτή».  

Συνεχίζοντας, ο Ι. Κατζ ανέφερε ότι «οι επιθέσεις εναντίον μου δεν θα με εμποδίσουν να αποκαλύψω την αλήθεια τόσο στους πολίτες της Τουρκίας όσο και στους πολίτες όλου του κόσμου. Ένας ηγέτης που αγκαλιάζει τη Χαμάς και ασκεί πίεση στον λαό του σαν δικτάτορας είναι δικτάτορας».

Αντιδρώντας, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έχει κάνει συνήθεια να δημοσιεύει αναρτήσεις χαμηλού επιπέδου, γεμάτες συκοφαντίες και ψέματα, στοχοποιώντας τη χώρα μας και τον Πρόεδρο μας. [Είναι] κόπια του υπουργού Εξωτερικών του Χίτλερ Ribbentrop. Το εν λόγω άτομο έχει χάσει προ πολλού το προσόν να θεωρείται ένα αξιόλογο πρόσωπο προς συζήτηση. Η Τουρκία όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα συνεχίσει να παρέχει την ισχυρότερη στήριξη στους Παλαιστινίους».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ απάντησε αναφέροντας ότι «Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Katz είναι μια κόπια του υπουργού Εξωτερικών του Χίτλερ Ribbentrop... Ό,τι ήταν ο λόγος των Ναζί εκείνης της εποχής έτσι είναι και ο λόγος του Κατς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Χεζμπολάχ ξεκίνησε τα αντίποινα κατά του Ισραήλ για τις εκρήξεις βομβητών - Εκτόξευσε 140 ρουκέτες
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ