Τουλάχιστον 4 νεκροί και κίνδυνος για «καταστροφικές» πλημμύρες στις ΗΠΑ, λόγω της καταιγίδας Ντέμπι

Η τροπική καταιγίδα Ντέμπι, η οποία έπληξε χθες, Δευτέρα, το πρωί τη Φλόριντα με την ισχύ κυκλώνα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει «καταστροφικές πλημμύρες» στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του από την πτώση δένδρου, το οποίο έπεσε πάνω στο τροχόσπιτο της οικογένειάς του στο Φάνινγκ Σπρινγκς, στο βορειοδυτικό τμήμα της Φλόριντα, εξήγησαν οι τοπικές αρχές.

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην κομητεία Ντίξι, όταν ο οδηγός «έχασε τον έλεγχο εξαιτίας της κακοκαιρίας και του βρεγμένου οδοστρώματος», σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ένας οδηγός ημιρυμουλκούμενου οχήματος έχασε επίσης τη ζωή του κοντά στην Τάμπα πέφτοντας σε ένα κανάλι.

Ο κυκλώνας Ντέμπι, ο οποίος εξασθένησε χθες, Δευτέρα, φθάνοντας στη Φλόριντα, σε τροπική καταιγίδα, μετακινήθηκε χθες το βράδυ προς την Τζόρτζια και αναμένεται στη συνέχεια να βγει στα ανοιχτά και μετά να πλησιάσει μεθαύριο, Πέμπτη, στη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο για την παρακολούθηση των κυκλώνων (NHC).

Αφού έφθασαν τα 120 χλμ/ώρα, οι άνεμοι της καταιγίδας έπνεαν χθες το βράδυ με ταχύτητα 75 χλμ/ώρα. Το NHC είχε προειδοποιήσει πως στα παράλια η στάθμη του νερού μπορεί να ανέβει κατά δύο μέτρα.

«Οι επιπτώσεις από την Ντέμπι μόλις τώρα αρχίζουν και θα είναι αισθητές όλη την εβδομάδα σε ένα τμήμα της νοτιοανατολικής ακτής», προειδοποίησε ο Μάικλ Μπρέναν, ο διευθυντής του NHC.

Δειτε Επισης

Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη
Παντρεμένη με μέλος ελίτ και πλούσιας οικογένειας η HR που... πιάστηκε με τον CEO σε συναυλία των Coldplay
Στους 27 οι νεκροί μετά από συντριβή αεροσκάφους στο Μπανγκλαντές-Ανάμεσα τους και παιδιά
Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας απήχθη από μυστική ισραηλινή δύναμη