Μεγάλες επενδύσεις σε μεικτές αναπτύξεις ενισχύουν τον τουρισμό και την εγχώρια οικονομία

Οι μεικτές αναπτύξεις ολοένα και περισσότερο κερδίζουν πρόσφορο έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο. Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι εκμηδενίζουν τις αποστάσεις, διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων, διανοίγουν ένα ευρύ πεδίο προοπτικών, ενώ εύλογα αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους. Μια τέτοια μεικτή επένδυση που αναμένεται να ενισχύει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και ταυτόχρονα την εγχώρια οικονομία, είναι το πολυαναμενόμενο «Palm Beach Resort».

Η επιτυχία μιας μεικτής ανάπτυξης οφείλεται στο ότι κάθε σκέλος της ενισχύει τα υπόλοιπα. Αυτό αποτυπώνεται καλύτερα στις μεικτές αναπτύξεις που συνδυάζουν τη χρήση ξενοδοχείου, κέντρων ψυχαγωγίας, εστιατορίων, χώρων ευεξίας καθώς και εμπορικών κέντρων, αφού σύμφωνα με μελέτες του εξωτερικού τα έσοδα αυξάνονται κατά 30-40% ανά διαθέσιμο δωμάτιο σε σχέση με ένα απλό ξενοδοχείο. Καθόλου τυχαία, καθώς η εμπειρία διαμονής ενός επισκέπτη ενισχύεται στον μέγιστο βαθμό, παρατείνοντας ακόμα και τη διάρκεια των διακοπών του σ’ έναν τέτοιο προορισμό που τα συνδυάζει όλα.

Ο όμιλος Premium Access Group, των Evgeni Leibovich και Shaul Keinan, διαβλέποντας τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της νέας πανέμορφης ακτογραμμής της Λάρνακας, συνολικής έκτασης 6 περίπου χιλιομέτρων -που φτάνει μέχρι και τη Βορόκληνη- αποφάσισε να επενδύει στην περιοχή μ’ ένα φιλόδοξο έργο, με το κόστος να αγγίζει τα 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

Μια περιοχή που άλλοτε ήταν συνώνυμο της ρύπανσης και της επικινδυνότητας εξελίσσεται σ’ έναν προορισμό υψηλών προδιαγραφών, μετά την πολυπόθητη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου. Και μάλιστα σε μια πόλη που πλέον τα έχει όλα.

2 (1)

Αυτό το ανανεωμένο σύγχρονο προφίλ της Λάρνακας είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο τουρισμός της κατά 100 και πλέον χιλιάδες τουρίστες τα τελευταία χρόνια, να λειτουργήσουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες συνδυαστικά με τις δεκάδες νέες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, ενώ ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η ζήτηση για οικιστικές μονάδες και νέους γραφειακούς χώρους προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των εταιρειών που επιλέγουν τη Λάρνακα ως έδρα λειτουργίας. Εκτός από το αυξημένο και δικαιολογημένο ενδιαφέρον των επενδυτών, η Λάρνακα σταδιακά εξελίσσεται σε πόλη επιλογής και για όσους θέλουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, καθώς απέχει μόλις 25 λεπτά από την πρωτεύουσα, με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. Στα σαφή πλεονεκτήματά της προστίθεται ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας, το λιμάνι, οι σύγχρονες υποδομές, οι νέες αναπτύξεις και οι χώροι πρασίνου, το γραφικό κέντρο, η ιστορία και ο πολιτισμός της που είναι διάχυτα σε κάθε γωνιά της, και δεν είναι να απορείς γιατί θεωρείται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς, βιώσιμους προορισμούς της Ευρώπης.

3 (1)

Ο συνδυασμός των πιο πάνω οδήγησε μεταξύ άλλων τον όμιλο Premium Access Group να δώσει εκ νέου πνοή σε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης, το οποίο για χρόνια αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής της Λάρνακας και όχι μόνο. Το Palm Beach Resort, λοιπόν, τοποθετημένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία κατά μήκος της ακτογραμμής Λάρνακας – Δεκέλειας, ετοιμάζεται να γράψει ένα καινούργιο κεφάλαιο. Ο όμιλος σεβόμενος τη μακρά ιστορία του, σκοπεύει εκτός από τη μετατροπή του σ’ ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, να περιλαμβάνει πύργο με διαμερίσματα, συγκρότημα με bungalows, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, παιδότοπο, καθώς επίσης και ένα υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας. Βέβαια, η εμπειρία δεν ολοκληρώνεται εδώ καθώς στους χώρους του resort θα περιλαμβάνονται εστιατόρια με έμφαση στην υψηλή γαστρονομία, ενώ το παραλιακό μέτωπο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον μεσογειακό ήλιο, σε συνδυασμό με επιλογές ψυχαγωγίας και θαλάσσιων σπορ.

Το «Palm Beach Resort» -που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο 2026- αναντίρρητα θα αποτελέσει το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός προορισμού εντός του προορισμού, που θα επιτρέπει σε επισκέπτες και ενοίκους να απολαύσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης πολυτελούς διαβίωσης.

Δειτε Επισης

Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο Περίπτερο του Visit Nicosia
Η Πολιτιστική δημιουργική επιχειρηματικότητα ως πυλώνας αστικής ανάπτυξης της Λευκωσίας
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Eνημερωτική ημερίδα με θέμα Παγκόσμια ημέρα όρασης-Αιτίες τύφλωσης
Inspire 2024: Tο μεγαλύτερο επιχειρηματικό φεστιβάλ της χρονιάς ξεκινά αύριο
Το Βραβείο Φιλίας της Κίνας στον τ. Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κ. Γουλιάμο
Η έμπνευση περνάει από τη δράση: Μια συναρπαστική συζήτηση σάς περιμένει στο Inspire
7ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων
Ευρωπαϊκή εκδήλωση σταδιοδρομίας: "Find Your Career in Europe" στις 15 Οκτωβρίου 2024 στο Royal Hall στη Λευκωσία.
Τον Οκτώβριο η 3η Ετήσια Εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λεωφόρο Μακαρίου και το Inspire