Κ. Λετυμπιώτης: Αύξηση 80 εκ. στις δαπάνες για κοινωνικές παροχές μέχρι του Μάϊο του 2024

Αυξήθηκαν οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές κατά 80 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος Μαΐου 2024, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είπε τη Δευτέρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως δήλωσε, το Υπουργικό Συμβούλιο έτυχε σήμερα ενημέρωσης για τις δαπάνες σε κοινωνικές παροχές μέχρι το τέλος Μαΐου, εξηγώντας ότι αυτές ανήλθαν στα 760 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 680 εκατομμύρια το 2023 για την ίδια περίοδο.

Ο κ. Λετυμπιώτης υπέδειξε ότι η αύξηση της τάξεως του 12% ήτοι 80 εκατομμύρια ευρώ οφείλεται στις αυξημένες δαπάνες για παροχές κοινωνικής πρόνοιας κατά 50 εκατομμύρια ευρώ και στις αυξημένες δαπάνες για παροχές υγείας κατά 30 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 90% οι Κύπριοι ιδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας στις ελεύθερες περιοχές-Έδωσε στοιχεία στη Βουλή ο ΥΠΕΣ
Η ψήφος στα 17, η πολιτική παιδεία και η σφαιρική αντίληψη του κόσμου
Πρότεινε στον Πρόεδρο να μας δώσουν νερό από τον παράνομο αγωγό ο Τατάρ
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο εξέφρασε η Κολάτσκο-«Να τεθεί κάτι συγκεκριμένο στο τραπέζι»
Ερχιουρμάν: Ορθολογικός δρόμος προς λύση Κυπριακού η ενεργειακή συνεργασία
Με τις εκλογές σχετίζονται οι σημαντικότερες καταστατικές αλλαγές που προωθούνται στον ΔΗΣΥ
Τη διαφωνία του με συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας με ΗΠΑ και Γαλλία εξέφρασε ο Τατάρ
Με συμβολή κυπριακής αντιπροσωπείας απόφαση κατά Τουρκίας από Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών