Σκύλος έπεσε και παγιδεύτηκε σε δεξαμενή γεμάτη πετρέλαιο στην Κυπερούντα (pics)

Σκύλος έπεσε και παγιδεύτηκε σε δεξαμενή, γεμάτη με πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, «μετά από πληροφορίες από πολίτη, ενημερωθήκαμε ότι στην κοινότητα Κυπερούντας παγιδεύτηκε σκυλάκι σε ανοικτή δεξαμενή που περιείχε πετρέλαιο. Διασώθηκε το σκυλάκι μετά από επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ευρύχου. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται η πυροσβεστική για παρόμοια περιστατικά στην περιοχή. Τονίζουμε ότι το σκυλάκι αυτό ήταν τυχερό. Από πληροφορίες που έχουμε, μέσα στην δεξαμενή υπάρχουν και αλλά ζώα, δυστυχώς, τα οποία δεν στάθηκαν τόσο τυχερά και πέθαναν μέσα αυτή».

-4-610x813

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα ζώα του Κινήματος Οικολόγων κ. Ανθή Μουζούρη σε δηλώσεις της με αφορμή το περιστατικό αυτό, ανέφερε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη το κλείσιμο της δεξαμενής καθώς πρόκειται για παγίδα θανάτου για εκατοντάδες ζώα, ενώ μπορεί να κινδυνέψουν και άνθρωποι. Ο κοινοτάρχης Κυπερούντας πρέπει άμεσα να δώσει οδηγίες για κλείσιμο της. Τονίζουμε ότι η Κύπρος είναι διάσπαρτη με ανοικτές δεξαμενές και πηγάδια. Απευθύνουμε έκκληση προς τους Δήμος και τις Κοινοτικές Αρχές όπως όταν εντοπίζουν τέτοιας φύσεως παγίδες να προβαίνουν στο κλείσιμο τους. Ζητούμε από τους πολίτες να πληροφορούν τους Δήμους, τις Κοινότητες ή ακόμα και το Κίνημα Οικολόγων για τυχόν ακάλυπτες δεξαμενές, πηγάδια κλ.π. Με την ευκαιρία, ως Κίνημα Οικολόγων αλλά και προσωπικά ως η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα εκφράζουμε, για ακόμα μια φορά, τις ευχαριστίες μας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου που και στην συγκεκριμένη περίπτωση το κλιμάκιο στην Ευρύχου για την ευαισθησία που δείχνει στην διάσωση ζώων».

Τώρα το σκυλάκι βρίσκεται ασφαλές περιβάλλον, σε κτηνιατρική κλινική, αρκετά τρομαγμένο και καταβεβλημένο μετά από αυτό που πέρασε, καταλήγει η ανακοίνωση.

2-.jpg-610x458

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα