ΒΙΝΤΕΟ: Κλιμακώνεται η βία στη Βρετανία-Τραυματίστηκε αστυνομικός κατά τις βίαιες διαδηλώσεις

«Καζάνι» που βράζει η Βρετανία, καθώς βίαιες διαδηλώσεις ακροδεξιών έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, με αφορμή την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ όπου έχασαν τη ζωή τους τρία παιδιά.

Οι ταραχές, οι πιο εκτεταμένες στη χώρα εδώ και 13 χρόνια, ξέσπασαν μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών στη βορειοδυτική Αγγλία.

Τα fake news που κυκλοφόρησαν στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ύποπτος για το έγκλημα ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος που βρισκόταν παράνομα στη Βρετανία, έριξαν «λάδι στη φωτιά».

Η κατάσταση στο Ρόδεραμ κλιμακώθηκε γρήγορα την Κυριακή. Παράθυρα του ξενοδοχείου Holiday Inn Express, που θεωρείται ότι ότι φιλοξενεί μετανάστες, έχουν διαλυθεί με το ακροδεξιό πλήθος έξω από το κτίριο να φωνάζει ρατσιστικά συνθήματα.

Διάφορα αντικείμενα πετάχτηκαν εναντίον αστυνομικών που είχαν παραταχθεί μπροστά από το κτίριο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Πλάνα που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν έναν άνδρα να σπάει μια γυάλινη πόρτα εξόδου κινδύνου στο ξενοδοχείο.

2024-08-04T134128Z_83491324_RC2199AN2JMW_RTRMADP_5_BRITAIN-PROTESTS

Τουλάχιστον για έναν τραυματία αστυνομικό κάνει λόγο ο Guardian καθώς η αναταραχή έξω το ξενοδοχείο Holiday Inn Express στο Ρόδεραμ γίνεται όλο και πιο βίαιη.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, διαδηλωτές έχουν σπάσει παράθυρα ενώ εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που έχουν παραταχθεί μπροστά από το κτίριο.

Συγκέντρωση κατά των μεταναστών έξω από ξενοδοχείο στο Aldershot

Μια δεξιά συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Aldershot του Hampshire. Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που κρατούσαν πλακάτ κατά των μεταναστών και σημαίες της Αγγλίας έχουν τοποθετηθεί έξω από το ξενοδοχείο Potters International. Πρόκειται για ένα κτίριο που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από ρίψη αντικειμένων και ρατσιστικό λόγο που ακούστηκε σε διαδήλωση έξω από το ίδιο ξενοδοχείο στο Aldershot νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

2024-08-04T141040Z_2072390512_RC2Z89AGUUBJ_RTRMADP_5_BRITAIN-PROTESTS-1024x683

Καταδικάζει ο ιρλανδός πρωθυπουργός

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός «εξέφρασε τον αποτροπιασμό του» για όσους κυμάτιζαν την ιρλανδική σημαία «ενώ επιτίθονταν στην αστυνομία και εξέφραζαν ρατσισμό» στο Μπέλφαστ

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις και η πρώτη υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας Μισέλ Ο’Νιλ μίλησαν μετά τις βίαιες σκηνές που ακολούθησαν μια διαδήλωση κατά της μετανάστευσης στο Μπέλφαστ.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Στήνει το κόμμα και ετοιμάζεται για τη μάχη των Βουλευτικών η Δημοκρατική Αλλαγή
Καταδίκη νοσηλευτή που έβαλε κρυφή κάμερα στις συναδέλφους του και κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές-«Ταπείνωση, εξευτελισμός και προσβολή»
Σχεδόν στα μισά του δρόμου οι ανακλήσεις οχημάτων-Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος για το χρονοδιάγραμμα
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πώς είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Το σενάριο πίσω από την στρατηγική Ευσταθίου, το νομικό παραθυράκι και η αντεπίθεση των διαγραφέντων
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης