Στο κελί η μητέρα του τρίμηνου βρέφους-Συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, αναφορικά με το θάνατο του τρίμηνου βρέφους, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, λίγο μετά τη μεταφορά του στο ΤΑΕΠ, την περασμένη Κυριακή και το οποίο είχε εμφανή σημάδια παραμέλησης, με την μητέρα του να οδηγείται στο κελί για οκτώ ημέρες.

Η 21χρονη μητέρα του τρίμηνου βρέφους, που συνελήφθη με την άφιξή της στο αεροδρόμιο Λάρνακας το βράδυ του Σαββάτου, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή της. Σημειώνεται πως υπό κράτηση τελεί και ο πατέρας του βρέφους, που συνελήφθη στις 29 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη και η 21χρονη μητέρα που οδήγησε στο θάνατο το τρίμηνο βρέφος στη Λευκωσία

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σε μία προσπάθεια να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι που διέμενε η οικογένεια, δεδομένου ότι από τις αρχικές έρευνες της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως ήταν τρώγλη και το βρέφος ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες, τις οποίες δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι πως στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν τα βασικά αγαθά για την φροντίδα του βρέφους, όπως πάνες και γάλα.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της 28 Ιουλίου 2024, η Αστυνομία ενημερώθηκε από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας, ότι κατέληξε κοριτσάκι τριών μηνών, που είχε μεταφερθεί λίγο προηγουμένως με ασθενοφόρο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ίδιοι γονείς οδήγησαν στον θάνατο το βρέφος τους-Ενδείξεις ασιτίας, δαγκώματα από έντομα και πληγές

Μέλη της Αστυνομίας, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο και επιθεώρησαν τη σορό του βρέφους, στην οποία εντοπίστηκαν κάποια σημάδια, τα οποία ήγειραν υποψίες για σοβαρή παραμέληση του παιδιού. Ως εκ τούτου εναντίον του 23χρονου πατέρα του βρέφους, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και της έκθεσης παιδιού και παράλειψης καθήκοντος αρχηγού οικογένειας.

Όπως προκύπτει από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, μετά τη νενομισμένη νεκροτομή από την Επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και τον ιατροδικαστή, Ορθόδοξο Ορθοδόξου, το βρέφος ήταν λιποβαρές και διαπιστώθηκαν ενδείξεις ασιτίας, ενώ αυτό που δείχνει ακόμη περισσότερο το μαρτύριο που βίωνε, είναι πως σε διάφορα μέρη του σώματος του, τόσο στο σώμα όσο και στο κεφάλι, εντοπίστηκαν δαγκώματα από έντομα.

Μάλιστα, η πάνα του βρέφους, το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση, είχε να αλλαχτεί για μέρες, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν πληγές στα γεννητικά του όργανα, ενώ και τα ρούχα που φορούσε παρέπεμπαν σε πλήρη παραμέληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδίδεται ευρωπαϊκό ένταλμα για τη μητέρα του βρέφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»