Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ακατοίκητη οικία στη Λεμεσό

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ακατοίκητη οικία στη Λεμεσό, θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη οικίας, καθώς και σε φωτιά σε σωρούς από ξύλα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, γύρω στις 5:58 τα ξημερώματα της Κυριακής, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ακατοίκητη ανώγειο οικία στη Λεμεσό. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, με τα μέλη της Πυροσβεστικής να διαπιστώνουν ότι η φωτιά ξέσπασε σε άχρηστα υλικά εντός της οικίας και εκ πρώτης όψεως διαφάνηκε πως τέθηκε κακόβουλα από άγνωστα άτομα. Ο κ. Κεττής σημείωσε πως η οικία ήταν εύκολα προσβάσιμη για τον οποιοδήποτε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, το βράδυ του Σαββάτου και συγκεκριμένα γύρω στις 21:32, δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα ανταποκρίθηκαν σε πυρκαγιά σε υποστατικό-αποθήκη κατοικίας στο χωριό Εργάτες. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο περιεχόμενο της αποθήκης (ρουχισμός, ξυλεία και εργαλεία). Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με την χρήση εγκαταστάσεων σωλήνων νερού και αναπνευστικών συσκευών και τα αίτια διερευνώνται.

Επιπρόσθετα, στις 21:43 πέντε στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λεμεσό, ανταποκρίθηκαν σε πυρκαγιά ανατολικά του δρόμου Λεμεσού-Πλατρών και βόρεια της βιομηχανικής του Αγίου Συλά. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μεγάλους σωρούς από ξύλα και κλαδέματα έξω από εργοστάσιο ανακύκλωσης ξυλείας. Η πυρκαγιά ήταν περιορισμένη στους σωρούς από ξυλεία και δεν επεκτάθηκε οπουδήποτε αλλού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση των εκτοξευτήρων των οχημάτων και εγκαταστάσεων σωλήνων νερού. Τα οχήματα παρέμειναν σε όλη την διάρκεια της νύχτας και θα παραμείνουν και σήμερα για τελικές κατασβέσεις και επιφυλακή. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Δειτε Επισης

Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου Φιλίππου
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στο Παραλίμνι 16χρονος (pic)
Στο κελί ο 23χρονος που συνελήφθη για κλοπή-Προέκυψαν στοιχεία που τον συνδέουν με εφτά υποθέσεις
Τα έκαναν γης μαδιάμ στις Φυλακές, ξεσηκωμός για την σίτιση-Ένταση, συμπλοκές και τραυματίες
Θέλει πειθαρχία και αναδιοργάνωση εντός του Σώματος ο Αρναούτης-Το όραμά του μέσα από τρεις πυλώνες
Χειροπέδες σε 47χρονη για τη βόμβα στο όχημα 78χρονου-Την έκαψε μαρτυρία