Συνελήφθη και η 21χρονη μητέρα που οδήγησε στο θάνατο το τρίμηνο βρέφος στη Λευκωσία

Στη σύλληψη δεύτερου προσώπου ηλικίας 21 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία, αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου τρίμηνου βρέφους, στη Λευκωσία.

Χθες βράδυ, 03 Αυγούστου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και η 21χρονη μητέρα του βρέφους, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά την άφιξη της στην Κύπρο, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της 28 Ιουλίου 2024, η Αστυνομία ενημερώθηκε από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας, ότι κατέληξε κοριτσάκι τριών μηνών, που είχε μεταφερθεί λίγο προηγουμένως με ασθενοφόρο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Μέλη της Αστυνομίας, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο και επιθεώρησαν τη σορό του βρέφους, στην οποία εντοπίστηκαν κάποια σημάδια, τα οποία ήγειραν υποψίες για σοβαρή παραμέληση του παιδιού. Ως εκ τούτου εναντίον του 23χρονου πατέρα του βρέφους, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και της έκθεσης παιδιού και παράλειψης καθήκοντος αρχηγού οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ίδιοι γονείς οδήγησαν στον θάνατο το βρέφος τους-Ενδείξεις ασιτίας, δαγκώματα από έντομα και πληγές

Ο 23χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στις 29 Ιουλίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ στις 30 Ιουλίου, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Κατά τη διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής, που διενήργησε επί της σορού του, η Επικεφαλής της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, προέκυψε πως το βρέφος ήταν λιποβαρές και διαπιστώθηκαν ενδείξεις ασιτίας, ενώ αυτό που δείχνει ακόμη περισσότερο το μαρτύριο που βίωνε, είναι πως σε διάφορα μέρη του σώματος του, τόσο στο σώμα όσο και στο κεφάλι, εντοπίστηκαν δαγκώματα από έντομα.

Μάλιστα, η πάνα του βρέφους, το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση, είχε να αλλαχτεί για μέρες, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν πληγές στα γεννητικά του όργανα, ενώ και τα ρούχα που φορούσε παρέπεμπαν σε πλήρη παραμέληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδίδεται ευρωπαϊκό ένταλμα για τη μητέρα του βρέφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες

Η Αστυνομία διενήργησε έρευνες και στον χώρο διαμονής της οικογένειας, στην Λακατάμια, το οποίο διαπιστώθηκε πως ήταν τρώγλη και το βρέφος ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες, τις οποίες δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι πως στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν τα βασικά αγαθά για την φροντίδα του βρέφους, όπως πάνες και γάλα.

Σημειώνεται πως για την γέννηση του βρέφους, δεν υπάρχει καταχωρημένη σχετική ληξιαρχική πράξη.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρό τρίμηνο κοριτσάκι στη Λευκωσία-Συνελήφθη ο πατέρας, διερευνάται ανθρωποκτονία

Δειτε Επισης

Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ-«Ήρθε για να μείνει» το μήνυμα του υπουργού Υγείας
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω στους οπαδούς της Παρί στη Γαλλία
Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Αμβούργου-Πάνω από 50 οι τραυματίες
Πυρκαγιά παρά το καζίνο της Λεμεσού-Κατέκαυσε δύο εκτάρια γης
Μήνυμα στήριξης στου νόμιμους κυνηγούς από τον ΓΔ του ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το ρόλο του κυνηγιού»
Πανέτοιμο το ΥΠΑΝ ενόψει Παγκύπριων Εξετάσεων-Περνούν από σεμινάρια οι θεματοθέτες
Ζήτησε έκθεση γεγονότων για το φερόμενο ομοφοβικό επεισόδιο στην Ελλάδα το ΥΠΑΝ-Περιμένει την επιστροφή μαθητών