ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ ρουκετών εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ η Χεζμπολάχ-Επίθεση από επτά μέτωπα

Πολυάριθμες αναχαιτίσεις του Iron Dome φαίνονται σε βίντεο πάνω από την περιοχή της Γαλιλαίας εν μέσω μαζικών πυρών ρουκετών από τον Λίβανο.

Οι σειρήνες είχαν ηχήσει στην Κιριάτ Σμόνα και σε περίπου 15 ακόμα κοντινές κοινότητες.

To βράδυ της 3ης Αυγούστου, ηχήσαν σειρήνες εισερχόμενων πυραύλων σε πολλές κοινότητες στη Δυτική Γαλιλαία εν μέσω βομβαρδισμού από το Λίβανο. Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε 7 τουλάχιστον μέτωπα με στόχο το βόρειο Ισραήλ, για πρώτη φορά μετά τις δολοφονίες των Χανίγια, Σούκρ και Μπιντίμ, εντείνοντας τον φόβο για ξέσπασμα νέου πιο αιματηρού πολέμου.

Αυτό θεωρήθηκε μικρής κλίμακας επίθεση και η ίδια η Χεζμπολάχ ανέφερε πως ήταν τα αντίποινα για επίθεση σε αγροτική κοινότητα στο νότιο Λίβανο. Σημειώνεται πως η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι εκτόξευσε «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Γάζα και εν είδει αντιποίνων για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

«Η Ισλαμική Αντίσταση συμπεριέλαβε τον οικισμό Μπέιτ Χιλέλ (στο βόρειο Ισραήλ) στον κατάλογο των στόχων της και τον βομβάρδισε για πρώτη φορά με δεκάδες ρουκέτες», αναφέρει η ανακοίνωση του φιλοϊρανικού κινήματος.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

alarms-sirens-600x497

Αντίποινα στα αντίποινα, στα αντίποινα μέχρι να ξεχαστεί πως άρχισε ο πόλεμος

Το πτώμα του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε χθες, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν σήμερα πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας. Μαζί του σκοτώθηκε και ο Ιρανός σύμβουλος (σύνδεσμος σε εμπόλεμη ζώνη) Μιλάντ Μπιντί. Την επίθεση σχολίασε και το Ιράν ως «φαύλο χτύπημα».

Αρχικά η Χεζμπολάχ αρνήθηκε ότι ο διοικητής της σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή, καθώς το σώμα του δεν είχε ανασυρθεί από τα ερείπια. Στη συνέχεια που ανασύρθηκε το πτώμα του, η Χεζμπολάχ προχώρησε σε ανακοίνωση. Ακόμα η Χεζμπολάχ αρνήθηκε πως επιτέθηκε στη κωμόπολη Δρούζων, Ματζντάλ Σαμς, τους οποίους θεωρεί Σύρους υπό ισραηλινή κατοχή. Θέση που πήρε τόσο ο Λίβανος όσο και η Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ έχει αποδεχθεί την επίθεση στο Λίβανο και την παρουσίασε ως αντίποινα για την έκρηξη στην περιοχή Ματζντάλ Σαμς. Ταυτόχρονα έχει δηλώσει πολλές φορές έτοιμο για πόλεμο πλήρους κλίμακας με την Χεζμπολάχ και τον Λίβανο.

Η αποψινή επίθεση έρχεται στον απόηχου του ισραηλινού στρατού να κάνει λόγο για πολλαπλές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε έναν μαχητή της Χεζμπολάχ στο χωριό Ντέιρ Σεριάν. Αυτή μάλλον θα είναι και η αιτιολόγηση της Χεζμπολάχ.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας