Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών που απέδρασε από το νοσοκομείο Αθαλάσσας

Μετά από περίπου έξι ώρες, εντοπίστηκε από την Αστυνομία ο κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αθαλάσσας και βρισκόταν υπό την φρούρηση δεσμοφύλακα κατάφερε να αποδράσει, εκθέτοντας από τη μία τα μέτρα ασφαλείας και από την άλλη, έθεσε σε κινητοποίηση την Αστυνομία για εντοπισμό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατάδικος εντοπίστηκε στην περιοχή Νήσου στη Λευκωσία και ακολούθως συνελήφθη, αφού σε βάρος του προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε σχέση με την απόδραση του από νόμιμη σύλληψη.

Σημειώνεται πως ο κατάδικος εκτίει ποινή φυλάκισης 30 μηνών που του επιβλήθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για αδικήματα κατά περιουσίας με σοβαρότερο αυτό της διάρρηξης και κλοπής.

Η απόδραση του κατάδικου έγινε αντιληπτή γύρω στις 11 το πρωί, οπότε και ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία, μέλη της οποίας άρχισαν έρευνες, για εντοπισμό του, ενώ άγνωστο επί του παρόντος εάν είχε δραπετεύσει νωρίτερα, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Την ευθύνη του κρατούμενου είχαν οι Κεντρικές Φυλακές, δεδομένου πως πρόκειται για κατάδικο και βάση του πρωτοκόλλου κρίθηκε ανάγκη πως θα έπρεπε να φρουρείτο από δεσμοφύλακα, ωστόσο το πρωί, ο 40χρονος κατάφερε να αποδράσει πηδώντας από την περίφραξη, αφού κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόταν στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Περίπου δύο ώρες αργότερα και αφότου δεν εντοπίστηκε, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, ζητώντας πληροφορίες από το κοινό, ενώ γύρω στις πέντε το απόγευμα, έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός του.

Σημειώνεται πως οι Κεντρικές Φυλακές, η διεύθυνση της οποίας δεν εξέδωσε ανακοίνωση μέχρι στιγμής σε σχέση με την απόδραση, βρέθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν ξανά στο επίκεντρο σε σχέση με άλλη απόδραση κατάδικου από το νοσοκομείο Αθαλάσσας, με τους δεσμοφύλακες να επαναλαμβάνουν πως η φύλαξη των κρατουμένων θα πρέπει να ανατίθεται σε νοσηλευτές, που είναι εκπαιδευμένοι, και όχι σε μέλη του Σωφρονιστικού Ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέδρασε κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών από το νοσοκομείο Αθαλάσσας

Δειτε Επισης

Αεροδιακομιδή ναυτικού από αλιευτικό σκάφος-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Σωτήρια παρέμβαση μελών της Αστυνομίας στη μεταφορά βρέφους στο νοσοκομείο
Αυτοί οι δρόμοι στη Λεμεσό θα επηρεαστούν από την εκδήλωση διαμαρτυρίας
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας(pics)
Ολιγόλεπτες αποκοπές της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο το πρωί της Κυριακής
Προσπάθησε να πυρπολήσει όχημα, αλλά τον πρόλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής
Οι κάμερες φέρνουν... κόλαση στους οδηγούς-Αμετακίνητοι στις σειρήνες πυροσβεστικών και ασθενοφόρων
Δύσκολη η αυριανή μέρα για την Αστυνομία στη Λεμεσό-Στόχος να μην υπάρξουν παρατράγουδα
Τέσσερις καταγγελίες υποστατικών στη Λάρνακα λόγω μη κατοχής άδειας ήχου
Προειδοποιεί για νέα απάτη η Αστυνομία μέσω sms-Επιτήδειοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών