Νέες αποκαλύψεις για το λούνα παρκ του θανάτου-Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μοιραίο παιχνίδι

Καθημερινές είναι οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι crazy dance, το οποίο αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν «παλιοσίδερα».

Αυτό που αποδεικνύεται, με βάση τα πορίσματα των ειδικών είναι, ότι ο θάνατός του παιδιού θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας Χαλκιδικής, ο τραυματισμός του 19χρονου έγινε λόγω θραύσης της μεταλλικής βάσης της καμπίνας του παιχνιδιού. Η θραύση προήλθε γιατί ήταν παλιό, δηλαδή λόγω γήρανσης και διάβρωσης του μηχανήματος και όχι λόγω της ταχύτητας που υπήρχε.

Ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Εισαγγελία Χαλκιδικής, στα συμπεράσματά του αναφέρει ακόμα για το μοιραίο παιχνίδι, ότι πρόκειται περί ιδιοκατασκευής με συρραφή εξαρτημάτων, γεγονός που ο ίδιος λέει ότι σημαίνει ότι αυτοί που το έφτιαξαν το μηχάνημα θα μπορούσαν να είχαν προλάβει το οποιοδήποτε ατύχημα γιατί ήξεραν ότι θα χαλάσει το μηχάνημα γιατί οι ίδιοι κάνανε την κατασκευή.

«Σκότωσαν το παιδί μου»

«Διάβρωση με πληροφορούν εξειδικευμένοι κατασκευαστές συστημάτων. Δεν μπορεί να προκληθεί μέσα σε έξι μήνες, ένα χρόνο, όμως δεν θα επιτρέψω να κινδυνεύουν χιλιάδες άλλα παιδιά ανυποψίαστα. Εμένα μου το σκοτώσανε με τον πιο άσχημο τρόπο. Απλά μου το σκοτώσανε και μου το κλέψανε καμιά δεκαπενταριά άτομα γιατί ένας δεν θα μπορούσε», είπε ο πατέρας του 19χρονου.

«Πρόκειται για σάπια μηχανήματα, όπου σκότωσαν το παιδί μου. Διαπιστώσαμε κατασκευές οι οποίες ήταν κομμάτι – κομμάτι, πρόκειται για πολύ σάπια μηχανήματα και μέσω της ιδιωτικής έρευνας που εγώ κάνω τα συγκεκριμένα μηχανήματα ήταν σάπια πολλά χρόνια πριν. Ούτως ή άλλως ο χειριστής άλλαξε θέση τα παιδιά και όπως δήλωσε, είχε εντολή να μην μπαίνουν τα παιδιά σε συγκεκριμένα καθίσματα γιατί ήτανε σάπια, το γνωρίζανε», συμπλήρωσε ο πατέρας του Γιάννη.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών αποφάσισε εν τέλει να γίνει τελικά ο τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο μηχανικό στο μοιραίο λούνα παρκ, παρά την αρχική άρνηση.

«Η δικαιοσύνη λειτουργεί και όποιο εμπόδιο και εάν μπει, θα προχωρήσει πολύ γρήγορα, με αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που την εκπροσωπούν για να δικαιωθεί το κάθε παιδί που έχει χαθεί, μαζί και το παλικάρι, το δικό μας παιδί. Χάνει ο κόσμος τα παιδιά του άδικα. Όλοι έχετε παιδιά και οικογένειες, δε θέλει κανείς να σκεφτεί αυτό που ζει το δικό μου σπίτι», είπε ο πατέρας του 19χρονου.

Επεκτείνεται η έρευνα

Η έρευνα της εισαγγελίας επεκτείνεται, και αφορά τρεις παράλληλες υποθέσεις.

Ο ένας άξονας είναι ο θάνατος του παιδιού και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε.

Η δεύτερη υπόθεση είναι το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ για τη φετινή περίοδο και μια τρίτη υπόθεση είναι ότι ελέγχεται για όλο το παρελθόν, για όλες τις προηγούμενες περιόδους, πώς έπαιρνε άδεια λειτουργίας και αν είχε πιστοποιήσεις και τα σχετικά έγγραφα.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να κληθούν και από τον Δήμο αλλά και από άλλες υπηρεσίες δημόσιες στελέχη να καταθέσουν και βέβαια μηχανικοί, ειδικοί και όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι για αυτή την πολύ θλιβερή υπόθεση.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Με... πλούσιο ποινικό παρελθόν για ναρκωτικά ο Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας-Τραυματιοφορέας πέθανε καθώς μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα
ΒΙΝΤΕΟ: Το σπάσιμο των μπότηδων έφερε την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Χίο από τον «ιπτάμενο» ιερέα
Το συγκλονιστικό βίντεο της κόρης του 50χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών που δολοφόνησε ο 75χρονος στην Εύβοια
Εν ψυχρώ εκτέλεση Αιγύπτιου στην Καλλιθέα-Τον πυροβόλησαν σε κεφάλι και λαιμό
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση με το έθιμο του «σεισμού» στη Ζάκυνθο
Μωράκι βιάστηκε να έρθει στον κόσμο-Γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο στην Αρτέμιδα η μητέρα
Ανήλικοι στην Αθήνα πουλούσαν κροτίδες μέσω social media-Συνελήφθησαν και ενήλικες για παραμέληση εποπτείας
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν