Άφαντος ο κατάδικος των Κεντρικών που απέδρασε-Στην δημοσιότητα η φωτογραφία του, σε εξέλιξη οι έρευνες

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία την φωτογραφία του κατάδικου των Κεντρικών Φυλακών που απέδρασε το πρωί από το νοσοκομείο Αθαλάσσας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί, την ίδια ώρα που διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφερε να ξεφύγει, χωρίς να γίνει αντιληπτός από δεσμοφύλακα που είχε την ευθύνη την φύλαξη του.

Όπως είχε γνωστοποιήσει ο REPORTER, η απόδραση του κατάδικου έγινε αντιληπτή γύρω στις 11 το πρωί, οπότε και ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία, μέλη της οποίας άρχισαν έρευνες, χωρίς όμως να γίνει κατορθωτός ο εντοπισμός του 40χρονου δραπέτη.

Την ευθύνη του κρατούμενου είχαν οι Κεντρικές Φυλακές, δεδομένου πως πρόκειται για κατάδικο και βάση του πρωτοκόλλου κρίθηκε ανάγκη πως θα έπρεπε να φρουρείτο από δεσμοφύλακα, ωστόσο το πρωί, ο 40χρονος κατάφερε να αποδράσει πηδώντας από την περίφραξη, αφού κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόταν στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Περίπου δύο ώρες αργότερα και αφότου δεν εντοπίστηκε, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, ζητώντας πληροφορίες από το κοινό, με σκοπό τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για τον ΤΟΛΚΑ ΤΟΝΓΚΕΛ, 40 ετών, (κατάδικος) ο οποίος καταζητείται για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόδρασης από νόμιμη κράτηση, που διαπράχθηκε σήμερα 31/08/2024, στη Λευκωσία.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στον αριθμό 22802222 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

IMG-8f2042b707265be8ece3d0e7699d1e58-V2 (1)

Σημειώνεται πως οι Κεντρικές Φυλακές, βρέθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν ξανά στο επίκεντρο σε σχέση με απόδραση κατάδικου από το νοσοκομείο Αθαλάσσας, ενώ οι δεσμοφύλακες είχαν τονίσει και στην συγκεκριμένη περίπτωση πως η φύλαξη των κρατουμένων θα πρέπει να ανατίθεται σε νοσηλευτές, που είναι εκπαιδευμένοι, και όχι σε μέλη του Σωφρονιστικού Ιδρύματος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως εκτός από τις έρευνες για εντοπισμό του δραπέτη διεξάγεται και έρευνα για τις συνθήκες απόδρασής του.

Σημείωσε πως ο κατάδικος εξέτιε ποινή φυλάκισης 30 μηνών που του επιβλήθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για αδικήματα κατά περιουσίας με σοβαρότερο αυτό της διάρρηξης και κλοπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέδρασε κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών από το νοσοκομείο Αθαλάσσας

Δειτε Επισης

Αεροδιακομιδή ναυτικού από αλιευτικό σκάφος-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Σωτήρια παρέμβαση μελών της Αστυνομίας στη μεταφορά βρέφους στο νοσοκομείο
Αυτοί οι δρόμοι στη Λεμεσό θα επηρεαστούν από την εκδήλωση διαμαρτυρίας
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας(pics)
Ολιγόλεπτες αποκοπές της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο το πρωί της Κυριακής
Προσπάθησε να πυρπολήσει όχημα, αλλά τον πρόλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής
Οι κάμερες φέρνουν... κόλαση στους οδηγούς-Αμετακίνητοι στις σειρήνες πυροσβεστικών και ασθενοφόρων
Δύσκολη η αυριανή μέρα για την Αστυνομία στη Λεμεσό-Στόχος να μην υπάρξουν παρατράγουδα
Τέσσερις καταγγελίες υποστατικών στη Λάρνακα λόγω μη κατοχής άδειας ήχου
Προειδοποιεί για νέα απάτη η Αστυνομία μέσω sms-Επιτήδειοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών