Αν εμείς, τότε και αυτοί-Τραβάνε στην βάρκα και άλλους οι μοναχοί, sms και γυμνές φωτογραφίες στην βαλίτσα

«Πιστεύω στην αθωότητα των πελατών μου. Έχω ακούσει τις κατηγορίες και αντιλαμβάνεστε πως αν ισχύουν, το θέμα δεν είναι μόνο οι πελάτες μου, αλλά είναι πιο βαθύ καθότι επετράπη να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. {...} Γιατί ακριβώς, εάν ευσταθούν είναι γιατί επιτράπηκε αυτή η κατάσταση που κλονίζει όλο τον χριστιανικό κόσμο. {...} Διότι δεν είναι μεμονωμένο, είναι πιο βαθύ το θέμα και όταν παίζονται εκατομμύρια αντιλαμβάνεστε πως οι μαρτυρίες μπορεί να είναι κατασκευασμένες».

Οι πιο πάνω δηλώσεις από τον νέο δικηγόρο, Γιώργο Στυλιανού, των μοναχών που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ενώπιον του Συνοδικού, το οποίο τους απήγγειλε κατηγορίες, δείχνει εμμέσως πλην σαφώς την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, εμμένοντας την ίδια ώρα στην αθωότητα των πελατών του.

Επί της ουσίας, ο δικηγόρος των μοναχών, θέλησε να στείλει το μήνυμα πως σε περίπτωση ενοχής των πελατών του, τότε ευθύνη για τα όσα τους καταλογίζονται έχει και ο Ησαΐας, ο οποίος ήταν άλλοτε σύμμαχος και υποστηριχτής τους, αλλά και δεδομένου πως ο η Μονή Αββακούμ υπάγεται στο Μητρόπολη Ταμασού. Και αυτό διότι, όπως είναι η θέση της πλευράς των μοναχών, παραδίδονταν μεγάλα χρηματικά ποσά στον Μητρόπολη Ταμασού, χρήματα για τα οποία σήμερα κατηγορούνται πως τα εξασφάλιζαν με ψευδείς παραστάσεις. Συνεπώς, αυτό που θέλουν να υποστηρίξουν, είναι πως εάν ισχύουν οι κατηγορίες, τότε συνένοχος είναι και ο Ησαΐας, στον οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, παρέδωσαν χρήματα για τις Αρχιεπισκοπικές, για αγορά οχημάτων αλλά και για ταξίδια.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι μοναχοί αναμένεται να προτάξουν ενώπιον Συνοδικού συνομιλίες με τον Ησαΐα, οι οποίες έχουν να κάνουν με τα χρήματα, ενώ από εκεί και πέρα, πιθανόν να ρίξουν το μπαλάκι της ευθύνης και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, στον οποίο ο Μητροπολίτης Ταμασού είναι υπόλογος. Είναι εξάλλου για αυτό το λόγο, που ο Αρχιεπίσκοπος θα κληθεί ως μάρτυρας από την πλευρά των μοναχών, προκειμένου να αντεξεταστεί, ενώ στο κάδρο να μπει και η φημολογούμενη συμφωνία Γεώργιου και Ησαΐα για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί ενώπιον του Συνοδικού, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως δεν αναμένεται να το πράξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περιπλέκεται το κουβάρι-Στο κάδρο συμφωνία Ταμασού και Πάφου Γεώργιου πριν την ενθρόνιση Αρχιεπισκόπου

Ο Μητροπολίτης Ταμασού, είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει ενώπιον του Συνοδικού, εξού και χθες προσήλθε στην Αρχιεπισκοπή, ωστόσο η κατάθεση του αναβλήθηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου, δεδομένου πως εγκρίθηκε το αίτημα του δικηγόρου των μοναχών για να δοθεί χρόνο, ώστε να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό.

Ωστόσο, με την απαγγελία των κατηγοριών στους πελάτες του, ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού, υπέβαλε προδικαστική ένσταση, ζητώντας τη διακοπή της δίκης ενώπιον Συνοδικού. Και αυτό διότι, όπως ανέφερε, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι πελάτες του, είναι οι ίδιες με αυτές τους πρόσαψε ο Μητροπολίτης Ταμασού στις 5 Μαρτίου, οπότε τους έθεσε σε αργία, εκτίοντας την ποινή τους.

Αν και το αίτημα θεωρείται πως κατά πάσα πιθανότητα να απορριφθεί, εντούτοις θα διαφανεί στην επόμενη ακροαματική διαδικασία, στην οποία θα παρευρεθούν οι μοναχοί, με το Συνοδικό να επιθυμεί να αρχίσει τη διαδικασία, εκτός και αν ανατραπεί η διαδικασία από το Ανώτατο, στο οποίο προσέφυγε η υπεράσπιση τους.

Πάντως, η πλευρά των μοναχών μετέβη το πρωί της Παρασκευής στην Αρχιεπισκοπή, ετοιμοπόλεμη, αφού φρόντισε να μεταφέρει στοιχεία σε μεγάλη ταξιδιωτική βαλίτσα, σε σχέση με τους ισχυρισμούς τους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως επίκειται μια μεγάλη μάχη.

Μεταξύ αυτών των τεκμηρίων, είναι στοιχεία που αφορούν είτε τον Μητροπολίτη Ταμασού, είτε άλλους μάρτυρες που κλήθηκαν και κατέθεσαν εναντίον τους, όπως ο πάτερ Βαρνάβας, με το οποίο επίσης άνοιξαν δημόσιο μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, στα box files υπήρχαν συνομιλίες με τον Ησαΐα αλλά και τον Βαρνάβα, ενώ αυτό που συζητήθηκε εντός της Αρχιεπισκοπής, κατά την εξέλιξη της διαδικασίας, ήταν πως στους φακέλους υπήρχαν ακόμη και γυμνές φωτογραφίες που αποστέλνονταν στους κατηγορούμενους και οι οποίες σχετίζονται με συγκεκριμένους ισχυρισμούς τους. Επίσης, υπάρχουν συνομιλίες με τον Μητροπολίτη Ταμασού, σε σχέση με την προεκλογική του εκστρατεία αλλά και τα χρήματα που θα του παραδίδονταν, ενώ επισυνάπτουν sms για την συνάντηση όπου θα παραδίδονταν χρήματα, με το συνθηματικό «τα φάρμακα».

Ο ιερός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ του Μητροπολίτη και των μοναχών, μπαίνει για τα καλά στα βαθιά, με τις δύο πλευρές να φαίνεται πως είναι έτοιμες να συγκρουστούν μέχρι τελικής πτώσεως, την ίδια ώρα που αναμένονται εξελίξεις και σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέτωπα, για τα οποία αναμένονται σύντομα αποφάσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το εκκλησιαστικό μέτωπο, ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, διαμήνυσε πως η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αλλά και του Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου είναι να διεξαχθεί κατά πάντα δίκαιη και διαφανής δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους μοναχούς, έδειξαν με τη βαλίτσα στο χέρι τις προθέσεις τους

Δειτε Επισης

Αεροδιακομιδή ναυτικού από αλιευτικό σκάφος-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Σωτήρια παρέμβαση μελών της Αστυνομίας στη μεταφορά βρέφους στο νοσοκομείο
Αυτοί οι δρόμοι στη Λεμεσό θα επηρεαστούν από την εκδήλωση διαμαρτυρίας
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας(pics)
Ολιγόλεπτες αποκοπές της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο το πρωί της Κυριακής
Προσπάθησε να πυρπολήσει όχημα, αλλά τον πρόλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής
Οι κάμερες φέρνουν... κόλαση στους οδηγούς-Αμετακίνητοι στις σειρήνες πυροσβεστικών και ασθενοφόρων
Δύσκολη η αυριανή μέρα για την Αστυνομία στη Λεμεσό-Στόχος να μην υπάρξουν παρατράγουδα
Τέσσερις καταγγελίες υποστατικών στη Λάρνακα λόγω μη κατοχής άδειας ήχου
Προειδοποιεί για νέα απάτη η Αστυνομία μέσω sms-Επιτήδειοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών