Α. Μιχαηλίδου: Βούληση της Κυβέρνησης μια δίκαιη λύση με επένδυση στην παιδεία

Ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τόπο μας και στην προσπάθεια αυτή επενδύει σημαντικά στην παιδεία, ανέφερε την Παρασκευή η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου μιλούσε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μόρφου στη Λεμεσό για να τιμήσει απόφοιτους Λυκείων με καταγωγή από τη Μόρφου, πρωτεύσαντες/πρωτεύσασες σε Παγκύπριους Αγώνες αθλητές και αθλήτριες, εκπαιδευτικούς και διακριθέντες στον διαγωνισµό εικαστικών τεχνών και ποίησης που προκήρυξε ο Δήµος.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, η σημαντική δραστηριοποίηση των κατοίκων της Μόρφου μετά την προσφυγοποίηση υπήρξε βασικός παράγοντας της ανασυγκρότησης του κράτους και της εξελικτικής του πορείας μετά την τουρκική εισβολή, προσθέτοντας ότι οι διακρίσεις και η συνεισφορά τους αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για τους νέους και τις νέες μας, αφού υποδεικνύουν την αξία του να αγωνίζεσαι για να ξεπερνάς εμπόδια και δυσκολίες.

«Τη μεγάλη αυτή προσπάθεια συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, η οποία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου κρατά μοιρασμένη την πατρίδα μας, ένα ευρωπαϊκό κράτος, μια χώρα-μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», συνέχισε η Υπουργός, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, η αποψινή εκδήλωση αποτελεί «μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ενώσουμε για ακόμη μία φορά τη φωνή μας και να διατρανώσουμε την κοινή μας βούληση για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου μας».

«Ισχυρή βούληση της κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τόπο μας, δίδοντας την ευκαιρία σε όλους τους νόμιμους κατοίκους του να ζήσουν ξανά μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι στην προσπάθεια αυτή η κυβέρνηση επενδύει σημαντικά στην παιδεία, στοχεύοντας στην οικοδόμηση ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θα προωθεί τη δημιουργική και παραγωγική μάθηση, καθώς και την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων μας.

«Στα πρόσωπα σας αντικρίζουμε την Κύπρο που ονειρευόμαστε, την Κύπρο της έμπνευσης, της ανάπτυξης, της δημιουργίας, της υπερηφάνειας και της αυτοπεποίθησης. Σας συγχαίρω θερμά για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες σας. Συνεχίστε να προχωράτε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων σας και να παλεύετε για να ζήσετε τη ζωή που έχετε ονειρευτεί», συμπλήρωσε απευθυνόμενη στους βραβευθέντες.

«Eύχομαι σύντομα ο κοινός μας αγώνας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας να ευοδωθεί, οι αίθουσες των σχολείων της Μόρφου να γεμίσουν ξανά με μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, και οι δρόμοι και τα στενά της πανέμορφης κωμόπολης να πλημμυρίσουν ξανά από κόσμο», κατέληξε η κ. Μιχαηλίδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τροχοδρομούνται διαδικασίες βελτίωσης της ζωής των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων
ΕΙΚΟΝΕΣ: Σε σκουπιδότοπο μετατράπηκε περιοχή στην Πάφο-Νομιμότητα και αποκατάσταση διαμηνύουν οι αρμόδιοι
Κλειδί για την οικονομική ευημερία της Κύπρου, η τεχνική εκπαίδευση
Ενδεχόμενη συνάντηση για επίτευξη συμφωνίας ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία
Έτρεχε και δεν έφτανε από το πρωί η Πυροσβεστική-Τρεις πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες
Σε τραγική κατάσταση τα φράγματα-Κάτω από το μισό η πληρότητα
Ελπίδα ότι το Κέντρο Αίματος και τα αποθέματα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα
Ενήργησε με διαφάνεια, ανοικτό σε διερεύνηση δηλώνει το Τμ. Αλιείας μετά την έκθεση της Ελεγκτικής
Τοποθετήθηκε το πρώτο από τα πέντε «Instagram Spot» στον Πρωταρά
Ενισχυμένοι μέχρι τη Δευτέρα οι άνεμοι, με τη θερμοκρασία σταθερά στους 35 βαθμούς