Αυξάνονται οι τιμές των πακέτων διακοπών στην Κύπρο

Συνέχισαν να αυξάνονται το 2024, τόσο στην Κύπρο όσο και σε επίπεδο ΕΕ, οι τιμές των οργανωμένων πακέτων διακοπών, με την Κύπρο να σημειώνει την τρίτη υψηλότερη ετήσια αύξηση μεταξύ των κρατών μελών τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Ιούλιο του 2024, η τιμή αγοράς των οργανωμένων πακέτων διακοπών στην ΕΕ ήταν κατά 6,6% υψηλότερη από ό,τι τον Ιούλιο του 2023. Η τιμή των πακέτων διακοπών εσωτερικού αυξήθηκε κατά 11,1%, ενώ τα πακέτα διακοπών εξωτερικού σημείωσαν αύξηση 5,7%.

Στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 2024 η τιμή ήταν κατά 16,7% υψηλότερη από ότι τον Ιούλιο του προηγούμενου χρόνου. Ανά κατηγορία, η τιμή των πακέτων διακοπών εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,8% και τα πακέτα διακοπών εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 17,2%.

Η τιμή των οργανωμένων διακοπών αυξάνεται σε ολόκληρη την ΕΕ από τον Αύγουστο του 2021, με παρόμοιες τάσεις να καταγράφονται στην Κύπρο από το 2018.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης σε επίπεδο ΕΕ ξεπέρασε το 10% τους περισσότερους μήνες του 2022 και του 2023. Ειδικότερα, οι τιμές των εγχώριων οργανωμένων διακοπών αυξήθηκαν ραγδαία το 2023, με τον ετήσιο ρυθμό αύξησης να ξεπερνά το 20% για 7 μήνες εκείνη τη χρονιά.

Τον Ιούλιο του 2024, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ ανέφεραν θετικό ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού για τις οργανωμένες διακοπές που πωλούνται στο εσωτερικό τους. Οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν για τα πακέτα που αγοράστηκαν στη Γαλλία (+22,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023), την Ιταλία (+19,5%) και την Κύπρο (+16,7%).

Αντίθετα, τρεις χώρες της ΕΕ ανέφεραν αρνητικό ρυθμό πληθωρισμού για τα πακέτα διακοπών: Μάλτα (-2,9%), Φινλανδία (-2,7%) και Δανία (-0,2%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοινοποιήθηκαν 116 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για υγεία των καταναλωτών
Προειδοποιεί το Τμήμα Φορολογίας-Αποστέλλονται παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή φόρου
Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, στους 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Την Τρίτη ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων
Σελίδα εξυπηρέτησης για θέματα φορολογίας από Τμήμα Φορολογίας και Υφυπουργείο Έρευνας
Τελέστηκε το μνημόσυνο και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των ηρώων της Άλωνας
Συνεχίζονται οι συναντήσεις για ΑΤΑ, προσπάθειες αποκλιμάκωσης στα ξενοδοχεία
Εκ παραδρομής στάλθηκαν διπλές χρεώσεις φορολογιών-Η ανακοίνωση του Δήμου Πολεμιδιών
Διαμαρτυρία από Πρεσβεία Παλαιστίνης για την κατάσταση στη Γάζα και Δυτική Όχθη
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για ελαχιστοποίηση συνεπειών από καύσωνα