Ικανοποίηση ΣΕΚ για έγκριση νομοσχεδίων κατά βίας και παρενόχλησης στην εργασία

Η ΣΕΚ σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι αισθάνεται δικαιωμένη που μετά από πολλές παρεμβάσεις, όπως σημειώνει, έπεισε για την αναγκαιότητα επίσπευσης της προώθησης της οδηγίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία.

«Για τη ΣΕΚ η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της και ως εκ τούτου αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα η κάλυψη των νομοθετικών κενών της εθνικής νομοθεσίας, που άφηνε σοβαρά εκτεθειμένα θύματα από απαράδεκτες συμπεριφορές, που δεν έχουν καμία θέση στον χώρο εργασίας», προστίθεται.

Ευελπιστεί πως, μετά την έγκριση τριών νομοσχεδίων από το Υπουργικό Συμβούλιο για τη βία και παρενόχληση στην εργασία, η Βουλή το συντομότερο δυνατό θα προχωρήσει στη ψήφισή τους.   

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολοήμερο και υποδομές στα αιτήματα που έθεσαν γονείς προδημοτικής στην Επ. Παιδείας
Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δυτική λωρίδα της Τσερίου
Συννεφιές, βροχές και σκόνη στο μενού του καιρού-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
«Ταξίδεψαν» στο διάστημα και γέμισαν εμπειρίες οι εγκλωβισμένοι μαθητές-Έστειλαν σημαντικά μηνύματα
Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των ψεκασμένων οστών αγνοουμένων-Έγινε η πρώτη ταυτοποίηση μετά από 46 χρόνια
Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Εντόπισε προβλήματα και ανάγκη εκπαίδευσης σε στέγες ηλικιωμένων η Λοττίδου-Ζητά ρύθμιση μέσω Νομοσχεδίου
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για... βάπτισμα ξένων γεωργικών προϊόντων σε εγχώρια-Ψάχνουν λύσεις οι Αρχές