Υποσχέθηκε συνέχιση στήριξης και παράδοση όπλων στο Ισραήλ η Χάρις

Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, πλέον υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, επανέλαβε χθες Πέμπτη τη θέση της κυβέρνησής της πως είναι ανάγκη να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι» στον πόλεμο, που διανύει σήμερα την 329η ημέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Ισραήλ συμφώνησε σε ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα για εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας

«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται», όμως «το πώς το κάνει έχει σημασία», ανέφερε.

«Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι και πρέπει να καταφέρουμε να κλειστεί συμφωνία», επέμεινε η κυρία Χάρις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Υποστήριξε ακόμα το δικαίωμα του Ισραήλ να «αμύνεται» και απάντησε «όχι» στην ερώτηση εάν, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο, θα εξέταζε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αναστολή παραδόσεων όπλων στο Ισραήλ, καθώς ο πόλεμος στο Ισραήλ οδεύει να κλείσει ένδεκα μήνες.

Κατά τη διάρκεια πολυαναμενόμενης συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Δημοκρατική πρόεδρος επανήλθε στην έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, καταδικάζοντάς τη και, παρότι επισήμανε πως «έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι» και ζήτησε ξανά «κατάπαυση του πυρός», κατέστησε σαφές πως απορρίπτει κάθε «αλλαγή πολιτικής ως προς τους εξοπλισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Συνέπειες για τους παράνομους μετανάστες

Εξάλλου, η κ. Χάρις ανέφερε πως, θα υπάρχουν «συνέπειες» για τους ανθρώπους που εισέρχονται παράτυπα στην επικράτεια των ΗΠΑ εάν εκλεγεί πρόεδρος, κατά τη διάρκεια πολυαναμενόμενης συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Έχουμε νόμους, που πρέπει να τηρούνται και να επιβάλλονται», δήλωσε ερωτηθείσα για το πολιτικά εκρηκτικό ζήτημα της μετανάστευσης.

«Ως πρόεδρος θα εγγυηθώ την τήρηση των νόμων μας», εξήγγειλε η πρώην εισαγγελέας.

Δεν θα απαγορεύσει την υδραυλική ρωγμάτωση αν εκλεγεί

Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε επίσης πως δεν έχει καμιά πρόθεση να απαγορεύσει την υδραυλική ρωγμάτωση, ή «fracking» —αμφιλεγόμενη μέθοδο εξόρυξης υδρογονανθράκων, την οποία καταγγέλλουν υπερασπιστές του περιβάλλοντος— εάν εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια πολυαναμενόμενης συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Μπορούμε να πιστεύουμε και να να αναπτύσσουμε ακμάζουσα οικονομία, βασισμένη σε καθαρές μορφές ενέργειας, χωρίς να απαγορεύσουμε την υδραυλική ρωγμάτωση», είπε η αντιπρόεδρος Χάρις, πλέον υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Ως πρόεδρος, δεν θα απαγορεύσω το fracking», είπε, μολονότι στο παρελθόν είχε ταχθεί εναντίον της τεχνικής αυτής, αντικείμενο διένεξης στην Πενσιλβάνια, πολιτεία-κλειδί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας