Οι «vegan εμπρηστές» δεν έκαψαν το εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη , αλλά ανέλαβαν την ευθύνη!

Σε μία περίεργη τροπή των γεγονότων, ο εμπρησμός του εργοστασίου αυγών στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν τελικά εμπρησμός, αλλά μία πυρκαγιά που ξέσπασε πιθανόν από αμέλεια και, έσπευσε μία vegan ομάδα ακτιβιστών να οικειοποιηθεί λέγοντας πως το έκαψε αυτή!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν εντοπίζει σημάδια εμπρησμού στον χώρο ο οποίος έγινε παρανάλωμα του πυρός. Αντιθέτως, όλα τα δεδομένα συντείνουν στο ότι η πυρκαγιά ίσως να ξέσπασε από κάποια τεχνική βλάβη και εξαπλώθηκε από αμέλεια.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, την ώρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά στην επιχείρηση υπήρχαν δύο άτομα προσωπικό, με τον έναν να είναι ο φύλακας, ο οποίος βρισκόταν στον προαύλιο χώρο. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης υπήρχε πυρκαγιά οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να την κατασβέσουν με τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν στον χώρο, αλλά ανεπιτυχώς, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να καταστραφεί ολοσχερώς. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Ανακριτικό Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται και το πόρισμα του πραγματογνώμονα.

Οι vegan που δεν ήταν όμως εμπρηστές

Η υπόθεση απέκτησε ενδιαφέρον, ωστόσο, το πρωί, όταν έγινε γνωστό πως σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει αναρτηθεί μία ανακοίνωση / ανάληψη ευθύνης για την συγκεκριμένη πυρκαγιά από ομάδα vegan ακτιβιστών.

Στην εν λόγω ανακοίνωση της 25ης Αυγούστου, έλεγαν: «αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά» και προσέθεταν: «Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε». Σε ένα υστερόγραφο δε της ανακοίνωσής τους έγραψαν ότι «Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τρόπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι».

Από την εξέλιξη του ρεπορτάζ ωστόσο διαφαίνεται πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει σχέση με την υπόθεση και έσπευσε -πιθανόν για την καλλιέργεια εντυπώσεων- να οικειοποιηθεί μία δράση (εμπρησμό) η οποία δεν έγινε ποτέ.

Δειτε Επισης

Ομολόγησε πως σκότωσε τον 46χρονο η αδελφή του στη Νέα Σμύρνη
«Κλεισμένη» στον εαυτό της η αδελφή του θύματος στη Νέα Σμύρνη-Δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις
Οι γιατροί «πήραν» το νεκρό έμβρυο από την 34χρονη που παρασύρθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό στη Θεσσαλονίκη
Άνδρας στα Χανιά ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και προσπάθησε να αρπάξει το τετράχρονο παιδί τους
Έχασε το μωρό της έγκυος που παρασύρθηκε από όχημα μαζί με τον σύζυγο και το παιδί τους στην Ελλάδα
Καρέ καρέ η καταδίωξη διαρρήκτη που προσπαθούσε να διαφύγει από κήπους στην Ελλάδα
Νέα επιχείρηση διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα
Πλοίο υπό κυπριακή σημαία έριξε στη θάλασσα αποσκευές και παιδικό καρότσι στην Ελλάδα-Συνελήφθη ο πλοίαρχος
«Ήταν δύο μέτρα μέσα στον χωματόδρομο και τους πήρε σβάρνα το αυτοκίνητο»
Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας-«Θα τα πούμε εν καιρώ»