Μετά τον Βαβούσκο, εκτός και ο Ευσταθίου από την υπεράσπιση των μοναχών στο Συνοδικό-Πιθανή αναβολή στην δίκη

Με αναβολή ενδέχεται να ξεκινήσει η αυριανή διαδικασία στο Συνοδικό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου θα βρεθούν για πρώτη φορά οι δύο Αρχιμανδρίτες και ακόμη ένας μοναχός, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για εκκλησιαστικά και ηθικά παραπτώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκιές από το στρατόπεδο μοναχών, βλέπουν κωλυσιεργία στη διερεύνηση καταγγελιών τους-Επιστολή σε Αρχηγό

Αν και η διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις εννέα το πρωί, εντούτοις όπως όλα δείχνου, η πλευρά των μοναχών αναμένεται να αιτηθεί αναβολή, προκειμένου να ζητηθεί χρόνος, ώστε να διορίσουν δικηγόρο που θα τους εκπροσωπήσει ενώπιον του Συνοδικού. Και αυτό διότι, όπως έγινε γνωστό, ο Προέδρος του Συνοδικού Δικαστηρίου, μέσω επιστολής, ενημέρωσε τον Αναστάσιο Βαβούσκο ότι δεν τον αναγνωρίζει ως συνήγορο υπεράσπισης των μοναχών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, ο Αναστάσιος Βαβούσκος την Τετάρτη 29/8/2024 απέστειλε νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συνοδικού Δικαστηρίου, στην οποία επισυνάπτεται απάντηση σε παλαιότερη επιστολή και επί της ουσίας αναφέρει πως τότε το Συνοδικό τον αναγνώριζε ως συνήγορο, εγείροντας ερωτήματα τι άλλαξε ξαφνικά.

Παρά το γεγονός πως ο κ. Βαβούσκος θα βρίσκεται στην αυριανή διαδικασία, με βάση την απόφαση του Συνοδικού, αναμένεται να μην του επιτραπεί να αναλάβει την εκπροσώπηση των μοναχών, ενώ βήμα πίσω από τις εκκλησιαστικές διαδικασίας κάνει και ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί στα πολιτικά Δικαστήρια, Ευστάθιος Ευσταθίου.

Σε δήλωση του στον REPORTER, o κ. Ευσταθίου, ανέφερε πως απέστειλε επιστολή στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, με τη οποία ενημερώνει πως «για λόγους επαγγελματικής τάξης και αυτοσεβασμού, έχουμε παραιτηθεί από συνήγοροι στην συγκεκριμένη υπόθεση».

Θεωρούμε, όπως τονίζει, «ότι η προδικασία που ακολουθήθηκε και η διαδικασία η οποία μετά βεβαιότητος προβλέπεται να ακολουθηθεί, απέχει κατά παρασάγγας από μια σοβαρή και δίκαιη δίκη όπου κρίνεται το μέλλον κάποιων συνανθρώπων μας. Ως εκ τούτου δεν προστιθέμεθα να συμβάλουμε σε αυτή».

Με βάση τις πιο πάνω εξελίξεις, οι μοναχοί αναμένεται να ζητήσουν χρόνο για διορισμό δικηγόρου που θα τους εκπροσωπήσει στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Σημειώνεται πως ο κ. Ευσταθίου συνεχίζει να εκπροσωπεί τους μοναχούς στις ποινικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα μέτωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Άλλο ένα πλήγμα στους κόλπους της Εκκλησίας-Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης από ρασοφόρο

Δειτε Επισης

Δύσκολη η αυριανή μέρα για την Αστυνομία στη Λεμεσό-Στόχος να μην υπάρξουν παρατράγουδα
Τέσσερις καταγγελίες υποστατικών στη Λάρνακα λόγω μη κατοχής άδειας ήχου
Προειδοποιεί για νέα απάτη η Αστυνομία μέσω sms-Επιτήδειοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών
Γλύτωσαν τα χειρότερα μετά από φωτιά σε εν κινήσει όχημα
Τραυματίστηκε υπάλληλος σε κουζίνα σχολείου μετά από φωτιά σε φριτέζα
Κλεμμένα χρυσαφικά, χρήματα και ναρκωτικά εντοπίστηκαν στην κατοχή 24χρονων
Θέλει να κάνει power off τα κινητά στα σχολεία το ΥΠΑΝ-Ξεκαθαρίζει τις ασάφειες και θέτει προτεραιότητες
Άρχισε η έρευνα για την καταγγελία πρώην μάρτυρα στην υπόθεση Ανδρονίκου-Εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές
Συγκρούεται στην τουρκική αδιαλλαξία η προσπάθεια για εξελίξεις στο Κυπριακό
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά ξέσπασε σε βουνοπλαγιά στο Πισσούρι-Επιστρατεύτηκε προωθητής γαιών