Παρέπεμψαν ασθενή σε ιδιωτική κλινική λόγω έλλειψης επιλογών και τώρα καλείται να πληρώσει 180.000 ευρώ

Σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό αναφέρεται μέσω ανακοίνωσης του ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Σύκας, ο οποίος κάνει λόγω για απάνθρωπη και ακατανόητη συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας κατά ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σύκας στην ανακοίνωση του αναφέρεται σε συμπολίτη μας, ο οποίος χρειάστηκε άμεση καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση και στάλθηκε κατεπειγόντως σε ιδιωτική κλινική, αλλά το Υπουργείο Υγείας τον καλεί τώρα να πληρώσει €180.000 επειδή «έπρεπε να κληθούν πρώτα οι 5 Καρδιοχειρουργικές Κλινικές του ΓεΣΥ και εφόσον δεν υπήρχε ανταπόκριση, τότε να διακομισθεί ο ασθενής σε ιδιωτικό κέντρο»

Ο κ. Σύκας, προσθέτει πως «να κρέμεται η ζωή σου σε μια κλωστή, να είσαι διασωληνωμένος και να σε παραπέμπουν «κατεπειγόντως» οι γιατροί σε άλλη κλινική, αλλά το υπουργείο να ασχολείται με το άρθρο 2 του υπό αναφορά Σχεδίου…! Κύριοι του Υπουργείου Υγείας και κυρία γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, αν έγινε λάθος παραπομπή ή αν έπρεπε να ακολουθηθούν διαφορετικές διαδικασίες, αυτό δεν αφορά τον ασθενή».

Ως Βουλή δεν δώσαμε ποτέ εν λευκώ εξουσιοδότηση σε κανένα γραφειοκράτη να αποφασίζει για αμιγώς ιατρικά θέματα, ειδικά όταν κινδυνεύει μια ζωή. Ούτε καμιά κυρία Γιαννάκη, ούτε κανένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να κρύβεται πίσω από κανονισμούς και να συμπεριφέρεται απάνθρωπα και αλόγιστα εναντίον ασθενών. Ούτε να λαμβάνονται διαφορετικές αποφάσεις, ανάλογα με το ποιος είναι ο ασθενής. Α λα καρτ ΓεΣΥ δεν υπάρχει, σημείωσε με νόημα.

Επιπρόσθετα ο Βουλευτής, κάλεσε τον Υπουργό Υγείας, όπως εξετάσει ο ίδιος το θέμα και να ενεργήσει δίκαια και ανθρώπινα.

Δειτε Επισης

Τοποθετήθηκε το πρώτο από τα πέντε «Instagram Spot» στον Πρωταρά
Ενισχυμένοι μέχρι τη Δευτέρα οι άνεμοι, με τη θερμοκρασία σταθερά στους 35 βαθμούς
Θέλει να κάνει power off τα κινητά στα σχολεία το ΥΠΑΝ-Ξεκαθαρίζει τις ασάφειες και θέτει προτεραιότητες
Υπέροχοι Άνθρωποι: Η Μαργαρίτα Grether εμπνέει ως εκπαιδεύτρια windsurfing και SUP (video)
Το Προεδρικό φωταγωγήθηκε για τον «Χρυσό Σεπτέμβρη» για τον παιδικό καρκίνο
Αφαίρεση εναέριων γραμμών στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Μέχρι 6 Νοεμβρίου η υποβολή δράσεων για Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων
Διαμαρτυρία έξω από ΥΠΟΙΚ στις 3 Οκτωβρίου προγραμματίζει η ΕΚΥΣΥ
Η άρση του «αθλητικού εμπάργκο» ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων του Τατάρ
Ανησυχία ΕΒΕ Λεμεσού για λεωφορειολωρίδες στη Νίκου Παττίχη