ΒΙΝΤΕΟ: Εξάντλησε την αυστηρότητα της σε 82χρονο παππού η Αστυνομία-Πρόστιμο Є4000 για ένα... αλαλούμ

Εξώδικο πρόστιμο ύψους τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, καλείται να πληρώσει ένας 82χρονος, ο οποίος πήγαινε χθες στο χωράφι του και είχε μαζί του το κυνηγετικό του όπλο, με τη σκέψη πως εάν έβρισκε χρόνο θα πήγαινε για κυνήγι, καθότι ήταν Τετάρτη, ημέρα που κανονικά επιτρέπεται να εκδράμουν οι κυνηγοί.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο συνταξιούχος Παντελής Παναγή, από το Καϊμακλί, εναντίον του οποίου εξαντλήθηκε κάθε ίχνος αυστηρότητας από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι να τηρούν το Νόμο και την Τάξη και οι οποίοι αποφάσισαν να επιδείξουν «μηδενική ανοχή», αντί να χρησιμοποιήσουν μια πιο ανθρώπινη στάση στην περίπτωσή του, δεδομένου πως τα γεγονότα δείχνουν ένα αλαλούμ.

Το πρωί της Τετάρτης, 28 Αυγούστου, ο κ. Παντελής, όπως εξιστορεί στον REPORTER, ξεκίνησε με τον όχημά του, από το σπίτι του στο Καϊμακλί, με προορισμό το χωράφι του στον Αστρομερίτη. Στο ύψος του ΓΣΠ, γίνονταν αστυνομικοί έλεγχοι και εκεί μέλη της δύναμης τον ανέκοψαν για έλεγχο. Αφού του ζήτησαν τα χαρτιά του, προχώρησαν σε έλεγχο του οχήματος, όπου εντόπισαν ένα κυνηγετικό όπλο.

Τότε, ζήτησαν εξηγήσεις από τον συνταξιούχο, ο οποίος τους είπε ότι πήγαινε στο χωράφι του και πήρε μαζί του το όπλο, ώστε στη συνέχεια να μεταβεί για κυνήγι. Οι αστυνομικοί, του υπέδειξαν, σωστά, ότι τη συγκεκριμένη Τετάρτη δεν επιτρεπόταν το κυνήγι, με τον 82χρονο να αναφέρει πως είχε λανθασμένη εντύπωση. Και αυτό διότι, ο κ. Παντελής θεωρούσε πως επιτρεπόταν το κυνήγι, δεδομένου πως την περασμένη Κυριακή, 25 Αυγούστου, ήταν η επίσημη πρώτη για το κυνήγι.

Ακολούθως τα μέλη της Δύναμης του ζήτησαν την άδεια κυνηγίου του, με τον 82χρονο να τους αναφέρει πως ενώ εξέδιδε κανονικά όλα αυτά τα χρόνια, εντούτοις, λόγω ηλικίας, όταν μετέβη στην Υπηρεσία Θήρας, του είπαν ότι επειδή είναι άνω των 80 ετών, δεν χρειάζεται. Έτσι, αφού του έδωσαν τους χάρτες κυνηγίου, του ανέφεραν, όπως υποστηρίζει, «πως μπορεί να πάει στο καλό».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παντελής έχει κανονικά τις άδειές του μέχρι και πέρυσι, αφού κάθε χρόνο εξέδιδε άδεια, αρκετές από τις οποίες μας υπέδειξε, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρει, τονίζοντας πως δεν είχε λόγο να παρανομήσει.

cdf8ed35-0469-401a-98c6-1b3042d5ad44

fb0d8038-f48c-4ec1-ad44-ce257092ec82

04a1cee8-9e5c-4fa6-8a8d-ea25ae72c5c7

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί, επέλεξαν αντί να τον συμβουλεύσουν να πάρει το όπλο στο σπίτι του και στη συνέχεια να επιστρέψει στο χωράφι, τον οδήγησαν με συνοδεία στο Τμήμα, προκειμένου να τον καταγγείλουν.

Εκεί, έμεινε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να καταγραφούν τα στοιχεία του, ενώ στη συνέχεια τον ενημέρωσαν πως θα καταγγελθεί για μεταφορά ΔΟΚΟ χωρίς άδεια και κατοχή φυσιγγίων.

Αφού αποχώρησε ο κ. Παντελής, χωρίς να υπογράψει οτιδήποτε, δέχθηκε τηλεφώνημα από μέλος της Αστυνομίας, ο οποίος τον ενημέρωσε πως θα πρέπει να μεταβεί εκ νέου στο Τμήμα προκειμένου να παραλάβει το πρόστιμο του, ύψους 4000 χιλιάδων ευρώ. Πράγμα που δεν έπραξε, ενώ μετέβη στην Νομική Υπηρεσία, όπου υπέβαλε παράπονο.

Μιλώντας στην κάμερα του REPORTER, ο κ. Παντελής δήλωσε άκρως απογοητευμένος με την στάση των Αρχών, αφού όπως λέει, δεν έκανε οποιοδήποτε έγκλημα και θεωρεί άδικο το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Μάλιστα, ως συνταξιούχος, με εισόδημα περίπου 700 ευρώ, διερωτήθηκε πού θα βρει τα χρήματα για να πληρώσει, ενώ δήλωσε πως είναι έτοιμος μπει φυλακή, αν χρειαστεί, για να δείξει την σε βάρος του αδικία.

Δείτε το βίντεο με τα όσα δήλωση ο κ. Παντελής

Οι Αρχές έχουν το Νόμο στα χέρια τους και τον τήρησαν κατά γράμμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, από την άλλη όμως, άφησαν στο σπίτι την ανθρωπιά που οφείλει να διακατέχει σε ορισμένες περιπτώσεις τα όργανα της τάξης. Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή του κ. Παντελή, ο οποίος είναι ένας συνταξιούχος, που συζητώντας μαζί του, καταλαβαίνει κανείς πως δεν πρόκειται για κάποιο εγκληματία ή κάποιον δημόσιο κίνδυνο, ο οποίος είχε αλλότριους σκοπούς.

Εξάλλου, η δικαιολογία που έδωσε ότι θα πήγαινε κυνήγι, όντας σε άγνοια πως την συγκεκριμένη ημέρα δεν επιτρεπόταν, θα έπρεπε να βάλει τους αστυνομικούς να σκεφτούν δύο και τρεις φορές ποιες ενέργειες θα έκαναν και πώς θα χειρίζονταν το περιστατικό.

Δειτε Επισης

Δύσκολη η αυριανή μέρα για την Αστυνομία στη Λεμεσό-Στόχος να μην υπάρξουν παρατράγουδα
Τέσσερις καταγγελίες υποστατικών στη Λάρνακα λόγω μη κατοχής άδειας ήχου
Προειδοποιεί για νέα απάτη η Αστυνομία μέσω sms-Επιτήδειοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών
Γλύτωσαν τα χειρότερα μετά από φωτιά σε εν κινήσει όχημα
Τραυματίστηκε υπάλληλος σε κουζίνα σχολείου μετά από φωτιά σε φριτέζα
Κλεμμένα χρυσαφικά, χρήματα και ναρκωτικά εντοπίστηκαν στην κατοχή 24χρονων
Θέλει να κάνει power off τα κινητά στα σχολεία το ΥΠΑΝ-Ξεκαθαρίζει τις ασάφειες και θέτει προτεραιότητες
Άρχισε η έρευνα για την καταγγελία πρώην μάρτυρα στην υπόθεση Ανδρονίκου-Εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές
Συγκρούεται στην τουρκική αδιαλλαξία η προσπάθεια για εξελίξεις στο Κυπριακό
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά ξέσπασε σε βουνοπλαγιά στο Πισσούρι-Επιστρατεύτηκε προωθητής γαιών