Οδηγίες για έναρξη πειθαρχικών διώξεων κατά τεσσάρων μελών της Αστυνομίας για την συζυγοκτονία στην Πάφο

Σχεδόν τρεις μήνες μετά, προχωρούν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, σε σχέση με την συζυγοκτονία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Πάφο, με θύμα 41χρονη από τη Βουλγαρία. Όπως διαφάνηκε, η Αστυνομία επέδειξε ολιγωρία αναφορικά με το χειρισμό τηλεφωνήματος από γείτονα, ο οποίος προσπαθούσε εναγωνίως να προλάβει το έγκλημα, ωστόσο, αντί την άμεση ανταπόκριση, μέλη της Δύναμης τον παρέπεμπαν από το ένα τηλέφωνο στο άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, προέκυψαν πειθαρχικά αδικήματα σε βάρος τεσσάρων της Δύναμης, τα δυο εκ των οποίων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ωστόσο, ένα μήνα μετά επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντα τους.

Υπενθυμίζεται πως, μετά τις επικρίσεις για τους χειρισμούς του κρίσιμου πρώτου τηλεφωνήματος του γείτονα της άτυχης κοπέλας, διορίστηκε ερευνών λειτουργός, ο οποίος κατέληξε πως προκύπτουν πειθαρχικά ζητήματα, διαβιβάζοντας τα ευρήματα του στον Αρχηγό Αστυνομίας για περαιτέρω αποφάσεις. Εξού και στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για έναρξη των σχετικών διαδικασιών, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των τεσσάρων μελών.

Πέραν από την κωλυσιεργία μελών της Αστυνομίας αλλά και την λανθασμένη εκτίμηση του κινδύνου στο πρώτο τηλεφώνημα από τον πολίτη, υπήρξαν και άλλοι λανθασμένοι χειρισμοί. Αυτοί εντοπίζονται στο γεγονός ότι, εναντίον του 48χρονου φερόμενου δράστη, υπήρχε καταγγελία από το θύμα, στις 11 Ιουνίου, για βία στην οικογένεια, με την Αστυνομία να εκδίδει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, χωρίς ωστόσο να το εκτελεί, ενώ δράστης και θύμα διέμεναν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων.

Το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε στις 14 Ιουνίου, με τον δράστη να μαχαιρώνει το θύμα. Του εγκλήματος προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός θύματος και φερόμενου θύτη, με τις φωνές τους να κινητοποιούν τον γείτονα, ο οποίος παρά τις προσπάθειες του να ενημερώσει τις Αρχές, μέλη της Δύναμης έφθασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα νεκρό στο πεζοδρόμιο, καθώς έπεσε από το μπαλκόνι για να γλυτώσει από τα χέρια του συζύγου της.

Όσον αφορά τον 48χρονο, αυτός παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, ενώ διατάχθηκε η κράτηση του ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βία στην οικογένεια εναντίον του δράστη του φονικού-Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία

Δειτε Επισης

Κλεμμένα χρυσαφικά, χρήματα και ναρκωτικά εντοπίστηκαν στην κατοχή 24χρονων
Ανησυχία για τους ηλικιωμένους πίσω από το τιμόνι, στα συρτάρια η αλλαγή της διαδικασίας έκδοσης αδειών
Άρχισε η έρευνα για την καταγγελία πρώην μάρτυρα στην υπόθεση Ανδρονίκου-Εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά ξέσπασε σε βουνοπλαγιά στο Πισσούρι-Επιστρατεύτηκε προωθητής γαιών
Επαναπατρίστηκαν 168 μετανάστες που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο
Τα μέτρα της Αστυνομίας ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 29χρονος που κυκλοφορούσε με συνοδηγό τα 22 κιλά κάνναβης
Ευρείες οι εξουσίες του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας επιβεβαίωσε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
Διασωληνωμένος 45χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα στην προσπάθειά του να το προσπεράσει
Τριακόσιοι Αστυνομικοί και ο «Αίαντας» επί ποδός στη Λεμεσό την Κυριακή