Αφήνει αιχμές αλλά χαιρετίζει τη δημοσιοποίηση της λίστας για τους Συμβούλους του Προέδρου ο ΔΗΣΥ

Χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για την δημοσίευση της λίστας ονοματεπωνύμων των συμβούλων του Προέδρου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος αφήνει την ίδια ώρα αιχμές για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, όπως υποστηρίζει, για τη δημοσιοποίηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί η νομοθεσία να προνοεί δημοσιοποίηση αλλά η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «έστω και με καθυστέρηση και αχρείαστες αντιπαραθέσεις, η κυβέρνηση εφάρμοσε επιτέλους τη νομοθεσία και δημοσιοποίησε τα ονοματεπώνυμα των συμβούλων στο Προεδρικό».

Αναφέρει ακόμα πως «είχαμε πει τότε ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύουμε τους πολίτες. Δεν μπορεί η νομοθεσία να προνοεί δημοσιοποίηση αλλά η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Καταληκτικά, επισημαίνει ότι «η διαφάνεια παντού είναι μια αρχή που πρέπει όλοι συνεχώς να υπηρετούμε. Προς τούτο έχουμε ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία για κατάθεση πρότασης νόμου που να αφορά πλήρη δημοσίευση των στοιχείων των συνεργατών στη νομοθετική εξουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει τις σκιές για τους Συμβούλους η Κυβέρνηση - «Η διαφάνεια δεν είναι α λα καρτ»

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση απέρριψε την Τρίτη τις σκιές που αφέθηκαν γύρω από τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων των Συμβούλων από προηγουμένως, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να αναφέρει πως «η δημοσιοποίηση των ονομάτων αλλά και η ίδια η πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση για πρώτη φορά, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την προσήλωσή της Κυβέρνησης στην διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση» είπε.

Αυτή η ρύθμιση, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να ισχύει και πλέον θα υπάρχει πλήρης δημοσιοποίηση των ονομάτων των συνεργατών, παρόλο που ο σκοπός της νομοθεσίας εξυπηρετείτο και με την δημοσιοποίηση των αρχικών.

Αναμένουμε, είπε, η πρακτική αυτή να ακολουθηθεί και από άλλους φορείς και θεσμούς, όπως η Βουλή των Αντιπροσώπων όπου «μέχρι σήμερα ουδεμία αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση έχει προωθηθεί». Ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη ρύθμιση των συνεργατών/συμβούλων των μελών της Κυβέρνησης ως βάση και ότι η Κυβέρνηση είναι στη διάθεσή τους.

«Η διαφάνεια είναι ζήτημα προτεραιότητας και για την Κυβέρνηση αλλά και απαίτηση της κοινωνίας και δεν μπορεί να είναι ούτε α λα καρτ ούτε επιλεκτική. Αυτό απαιτεί η κοινωνία, αυτό επιβάλει η υπηρεσία όλων μας προς αυτή», ανέφερε τέλος ο Εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Υπέβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου με μηνύματα για τις Βουλευτικές
Υπέβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Διομήδους-Ανακοίνωσε «Πρόταση Ενότητας και Προοπτικής»
Διαμαρτυρία Volt για τη Γάζα και τη στάση της Κυβέρνησης-«Η ιστορία μας, δεν μας επιτρέπει να μένουμε σιωπηλοί»
Ευρωπαϊκές εξελίξεις και Κυπριακή Προεδρία ΕΕ στο επίκεντρο συνάντησης Προέδρου με Orpo
Στην Κύπρο απόψε η Ολγκίν-Θα συναντηθεί και με τη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τη Νεολαία
Αντίδραση ΑΚΕΛ για εκδήλωση Πρεσβείας Ισραήλ και ΥΠΑΝ σε σχολείο-«Η Κυβέρνηση συγκαλύπτει σφαγή παιδιών»
Τα ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, οι σκέψεις Καρογιάν για μη κάθοδο και το πάθημα που έγινε μάθημα στη ΔΗΠΑ
Τροποποιεί το Καταστατικό του και δίνει πρόσταγμα Βουλευτικών το ΕΛΑΜ
Ξέφυγε ο Οζερσάι για τον σφετερισμό Ε/κ περιουσιών-Πρότεινα «νομοσχέδιο» για τις συλλήψεις
Δυσαρέσκεια για τις διαδικασίες στην συνεδρία της ΚΕ της ΕΔΕΚ εξέφρασε ο Διομήδους-«Έλλειμμα δημοκρατίας»