Αφήνει αιχμές αλλά χαιρετίζει τη δημοσιοποίηση της λίστας για τους Συμβούλους του Προέδρου ο ΔΗΣΥ

Χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για την δημοσίευση της λίστας ονοματεπωνύμων των συμβούλων του Προέδρου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος αφήνει την ίδια ώρα αιχμές για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, όπως υποστηρίζει, για τη δημοσιοποίηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί η νομοθεσία να προνοεί δημοσιοποίηση αλλά η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «έστω και με καθυστέρηση και αχρείαστες αντιπαραθέσεις, η κυβέρνηση εφάρμοσε επιτέλους τη νομοθεσία και δημοσιοποίησε τα ονοματεπώνυμα των συμβούλων στο Προεδρικό».

Αναφέρει ακόμα πως «είχαμε πει τότε ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύουμε τους πολίτες. Δεν μπορεί η νομοθεσία να προνοεί δημοσιοποίηση αλλά η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Καταληκτικά, επισημαίνει ότι «η διαφάνεια παντού είναι μια αρχή που πρέπει όλοι συνεχώς να υπηρετούμε. Προς τούτο έχουμε ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία για κατάθεση πρότασης νόμου που να αφορά πλήρη δημοσίευση των στοιχείων των συνεργατών στη νομοθετική εξουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει τις σκιές για τους Συμβούλους η Κυβέρνηση - «Η διαφάνεια δεν είναι α λα καρτ»

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση απέρριψε την Τρίτη τις σκιές που αφέθηκαν γύρω από τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων των Συμβούλων από προηγουμένως, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να αναφέρει πως «η δημοσιοποίηση των ονομάτων αλλά και η ίδια η πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση για πρώτη φορά, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την προσήλωσή της Κυβέρνησης στην διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση» είπε.

Αυτή η ρύθμιση, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να ισχύει και πλέον θα υπάρχει πλήρης δημοσιοποίηση των ονομάτων των συνεργατών, παρόλο που ο σκοπός της νομοθεσίας εξυπηρετείτο και με την δημοσιοποίηση των αρχικών.

Αναμένουμε, είπε, η πρακτική αυτή να ακολουθηθεί και από άλλους φορείς και θεσμούς, όπως η Βουλή των Αντιπροσώπων όπου «μέχρι σήμερα ουδεμία αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση έχει προωθηθεί». Ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη ρύθμιση των συνεργατών/συμβούλων των μελών της Κυβέρνησης ως βάση και ότι η Κυβέρνηση είναι στη διάθεσή τους.

«Η διαφάνεια είναι ζήτημα προτεραιότητας και για την Κυβέρνηση αλλά και απαίτηση της κοινωνίας και δεν μπορεί να είναι ούτε α λα καρτ ούτε επιλεκτική. Αυτό απαιτεί η κοινωνία, αυτό επιβάλει η υπηρεσία όλων μας προς αυτή», ανέφερε τέλος ο Εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Τη σταθερή αλληλεγγύη της Λιθουανίας στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο Ναουσέντα
Προκλητική παρουσία «ελληνόφωνων ακαδημαϊκών και πολιτικών παραγόντων» στα κατεχόμενα καταγγέλλει το ΕΛΑΜ
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα συνεχίσουν να ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας με Λιθουανία
Παραδόθηκε στον Υφ. Μετανάστευσης το εκσυγχρονισμένο ν/σ για τους πρόσφυγες
Συνάντηση με τον Λιθουανό Πρόεδρο στο Βίλνιους για τον Χριστοδουλίδη
Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές