Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Κωνσταντίνος Κόμπος για την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη θα συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Όπως είναι γνωστό οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε άτυπο γεύμα εργασίας, παρουσία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με σημαία τα Συμπεράσματα καταγράφει τουρκικές προθέσεις η Κυβέρνηση στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τις εργασίες της Συνόδου, οι Υπουργοί «θα ανταλλάξουν απόψεις για τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ντμίτρο Κουλέμπα, και θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Βενεζουέλα».

Αναφέρεται επίσης ότι η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, παρουσία της Ειδικής Συντονίστριας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Ανασυγκρότηση της Γάζας Σίγκριντ Κάαγκ.

Το Κυπριακό στην ατζέντα συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, θα έχει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, την Πέμπτη, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Μεταξύ των θεμάτων που τα συζητηθούν είναι και το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβρη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι έπειτα από 5 χρόνια θα συμμετάσχει Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της άτυπης συνάντησης. Και τούτο διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία να θέσουμε, ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ζητήματα που μας αφορούν», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών