Το πρώτο μήνυμα του νέου Προέδρου του Συνδέσμου Φυλακισμένων-Διαβεβαιώσεις για συνέχιση του έργου

Μηνύματα για συνέχιση του έργου και της στήριξης των κρατουμένων και αποφυλακισθέντων, στέλνει στο πρώτο του μήνυμα ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισμένων, Αλέξανδρος Κληρίδης, ο οποίος παρέλαβε σκυτάλη από την Άννα Αντωνίου.

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, που τα τελευταία χρόνια ήταν δικηγόρος του Συνδέσμου, αναφέρει πως «πριν πέντε χρόνια ακριβώς είχα αυτή την μοναδική πρόσκληση από τον Σύνδεσμο, να εργαστώ μαζί τους ως δικηγόρος του Συνδέσμου. Από τότε εγώ δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να προσπαθώ να προωθώ τα δικαιώματα των κρατουμένων και να βοηθώ, είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά τους κρατούμενους και τις οικογένειες τους».

Συνεχίζοντας αναφέρει πως μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, έχει «συντάξει και δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα που ασχολούνται με αυτά τα θέματα και δεκάδες ολοκληρωμένες προτάσεις για τροποποιήσεις σε νόμους και κανονισμούς, οι οποίες βρίσκονται ενώπιον της Βουλής. Έχω πραγματοποιήσει ουκ ολίγες συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους Βουλευτές, Υπουργούς, Επίτροπους, Προέδρους, και έχουμε δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με όλους τους πιο πάνω, τις οποίες διατηρούμε μια καθημερινή συνεργασία. Μέσα από αποφάσεις Δικαστηρίων, επανειλημμένα έχουμε πετύχει να αναδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και πως αυτά λειτουργούν εναντίον των κρατουμένων».

Περαιτέρω σημειώνει πως έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστεί θέση στη Βουλή για σκοπούς συζητήσεις των θεμάτων που αφορούν τον Σύνδεσμο, ενώ έχει δημιουργηθεί επιστημονική ομάδα, η οποία πλέον αποτελεί αυθεντία στα θέματα κράτησης και δικαιωμάτων Φυλακισμένων, σε βαθμό που Ευρωπαϊκά όργανα διεκδικούν συνάντηση μαζί με τον Σύνδεσμο όταν επισκεφθούν την Κύπρο για να λάβουν ενημέρωση της κατάστασης.

«Έχω ολοκληρώσει δεκάδες προγράμματα μάθησης και εκπαίδευσης στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρατουμένων και έχω πραγματικά αμέτρητες ώρες επισκέψεων σε κρατητήρια και Κεντρικές Φυλακές», αναφέρει ο κ. Κληρίδης, ο οποίος την ίδια ώρα εκφράζει την ευχαριστίες του στην πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου Άννα Αντωνίου.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο Άννα Αντωνίου που είναι το άτομο που δημιούργησε πριν αρκετά χρόνια αυτό τον Σύνδεσμο και που μας έδειχνε όλους με το παράδειγμα της και την μαχητικότητα που πρέπει να έχουμε σε αυτό τον αγώνα. Όπως επίσης να ευχαριστήσω και τον Γιάννη Πολύχρονη, ο οποίος ως αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και δικηγόρος κρατουμένων αγωνίστηκε και αγωνίζεται τόσα χρόνια μάχιμα για αυτά τα θέματα δίνοντας το παράδειγμα για εμάς τους υπόλοιπους που ξεκινούμε και θα συνεχίσουμε. Με την εκλογή μου ως Πρόεδρος έχω ήδη αποστείλει επίσημα αίτημα για εκ νέου συνάντηση με όλους τους αρμόδιους για σκοπούς συζήτησης και χάραξης μιας πολιτικής προώθησης των ζητημάτων, για τα οποία δεν θα σταματήσουμε να προωθούμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισμένων ο Αλέξανδρος Κληρίδης, αντιπρόεδρος ο Ευστάθιος Ευσταθίου

Δειτε Επισης

Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...
Στις ελεύθερες περιοχές δείχνει τον «Κομμωτή» το στίγμα του κινητού του-Αγώνας δρόμου και... κρυφτούλι με την Αστυνομία
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Περιστερώνα
Απουσιάζει εδώ και οκτώ ημέρες από το χώρο διαμονής του στην Κακοπετριά 38χρονος
Συνελήφθη στην Κύπρο 35χρονος καταζητούμενος για υπόθεση απαγωγής στη Γερμανία
Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για εθελοντική κατάταξη-Tα κίνητρα που θα προωθήσει το Υπουργείο Άμυνας
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ