Χειροπέδες σε 17χρονο για τη ληστεία του 64χρονου-Στο κάδρο των καταζητούμενων άλλοι τρεις

Την ώρα που η υπόθεση ληστείας σε βάρος του 64χρονου πήρε νέα τροπή μετά τη σύλληψή του, για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον ανήλικων προσώπων, άλλη μια σύλληψη για τη ληστεία πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές.

Σε δηλώσεις στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε πως προχώρησε σε σύλληψη 17χρονου ο οποίος φέρεται να ήταν ένας εκ των δύο που επιτέθηκαν και λήστεψαν τον 64χρονο το βράδυ της Τρίτης, 20 Αυγούστου, έξω από ταχυφαγείο στη Λεμεσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη τελικά... το «θύμα» της ληστείας για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων στη Λεμεσό

Ο 17χρονος είναι το τέταρτο σε σειρά πρόσωπο που συλλαμβάνεται για τη συγκεκριμένη υπόθεση μετά τις συλλήψεις δύο ανηλίκων, ηλικία 15 και 16 ετών, και μιας 18χρονης. Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται άλλα τρία πρόσωπα τα οποία ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές.

Η Αστυνομία απάντησε εκ νέου στις επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς της στην υπόθεση επαναλαμβάνοντας ότι, δόθηκαν οδηγίες για εμπλοκή των αρμόδιων υπηρεσιών της Αστυνομίας ώστε να διερευνήσουν ενδείξεις για το κατά πόσο οι ανήλικες ήταν ευάλωτα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το βράδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου ο 64χρονος είχε συναντηθεί σε ξενοδοχείο της Λεμεσού μαζί με 16χρονη η οποία, όπως ο ίδιος είπε στις Αρχές, ήταν φίλη του και η οποία του ζήτησε να πάνε για φαγητό.

Όταν στάθμευσαν στο σημείο, η 16χρονη ζήτησε από τον 64χρονο να περιμένουν για τη 15χρονη φίλη της. Λίγο αργότερα τέσσερα πρόσωπα που επέβαιναν σε όχημα, τους πλησίασαν και τότε δύο από αυτούς φέρονται να επιτέθηκαν στον 64χρονο χτυπώντας τον, του έριξαν σπρέι στο πρόσωπο και στη συνέχεια του έκλεψαν το πορτοφόλι το οποίο περιείχε 5000 ευρώ.

Στη συνέχεια ο 64χρονος προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία για το περιστατικό, το οποίο διέρρευσε στα ΜΜΕ και ασκήθηκαν σφοδρές επικρίσεις στις Αρχές για τους χειρισμούς τους, αφού το θέμα παρουσιάστηκε ως ληστεία. Ακολούθως, μετά τις επικρίσεις η Αστυνομία επιχείρησε να συμμαζέψει την κατάσταση λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Ευάλωτων Προσώπων, μέλη της οποίας θα συναντούσαν τη 15χρονη η οποία στο μεταξύ, είχε συλληφθεί από την Αστυνομία.

Πέραν από τη σύλληψη της 15χρονης ακολούθησε η σύλληψη της 16χρονης που βρισκόταν στο όχημα με τον 64χρονο, όπως και μιας 18χρονης η οποία φέρεται να βρισκόταν στο όχημα που προσέγγισε τον 64χρονο.

Σημειώνεται ότι, χθες οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες και στο φερόμενο θύμα της υπόθεσης, αφού εναντίον του εξασφαλίστηκε μαρτυρία που αφορούσε σεξουαλικά αδικήματα. Ο ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η «φυσιολογική ληστεία», οι σοβαρές προεκτάσεις και μια Αστυνομία ξανά κατώτερη των περιστάσεων

Δειτε Επισης

Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι δύο ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)
Μακρά η λίστα ερωτημάτων των κομμάτων για εθελοντική κατάταξη-Χωρίς χρονοδιάγραμμα η κατάθεση Νομοσχεδίου
Η στοχοποίηση της ΚΟΠ, οι ορφανές ευθύνες και η άμεση ταυτοποίηση που δεν λειτούργησε στην ώρα της
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια