Άλλο ένα πλήγμα στους κόλπους της Εκκλησίας-Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης από ρασοφόρο

Λερναία Ύδρα οι καταγγελίες γύρω από την Εκκλησία, η οποία συνεχίζει να σείεται με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους έξι μήνες, αφού ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ της Μονής Αββακούμ και της Μητρόπολης Ταμασού, οι οποίοι άλλοτε ήταν σύμμαχοι και συνοδοιπόροι, φαίνεται να άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, με την εμπιστοσύνη των πιστών να κλονίζεται όλο και περισσότερο.

Την ώρα που τα δύο στρατόπεδα, των μοναχών και του Ησαΐα, βρίσκονται σε θέσεις μάχης, έτοιμοι να βγάλουν τα όπλα τους - σε πρώτη φάση - ενόψει του Συνοδικού που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή, άλλες δύο καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Η μία, που δεν έχει υποβληθεί πρόσφατα αλλά τους τελευταίους μήνες, αφορά καταγγελία μοναχών για εργασιακή εκμετάλλευση από τους Αρχιμανδρίτες, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η υπόθεση με τους ισχυρισμούς για τις 450 χιλιάδες ευρώ στον Μητροπολίτη Ταμασού.

Οι πιο πάνω δύο καταγγελίες είναι οι μοναδικές που εκκρεμούν, αφού οι υπόλοιπες δέκα έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας για αποφάσεις. Από αυτές εξαιρείται η υπόθεση που παραπέμφθηκε Κακουργιοδικείο, ενώπιον του οποίου θα εκδικαστεί η υπόθεση σε βάρος των δύο Αρχιμανδριτών της Μονής Αββακούμ.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες, σε κάποιες φαίνεται να μην προκύπτουν αδικήματα, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο, για τις οποίες υποδείχθηκαν ποινικά αδικήματα. Η μία αφορά τις καταγγελίες που έχουν να κάνουν με την «επιχείρηση» της Μητρόπολης Ταμασού στην Μονή και τα όσα ακολούθησαν στην Μητρόπολη, ενώ η άλλη αφορά τις κάμερες και το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραφαν, το οποίο κατέληξαν σε τρίτα πρόσωπα.

Πέραν των πιο πάνω, στο κάδρο έρχεται να προστεθεί ακόμη μια καταγγελία, που μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τον πόλεμο μεταξύ του Μητροπολίτη Ταμασού και των μοναχών, ωστόσο το πρόσωπο που σε βάρος του διατυπώνονται σοβαροί ισχυρισμοί, είχε εμπλοκή στο ιερό σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, την Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος ανήλικης, κάτω των 16 ετών, με φερόμενο θύτη ρασοφόρο, ο οποίος ανήκει στην Μητρόπολη Ταμασού. Μάλιστα, το εν λόγω πρόσωπο ενεπλάκη στην διερεύνηση της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής που διερευνούσε τις καταγγελίες σε βάρος των μοναχών της Μονής Αββακούμ, αφού κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας εναντίον τους.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η ανήλικη έδωσε ήδη κατάθεση στην Αστυνομία, στην παρουσία και λειτουργού, η οποία εξετάζεται με λεπτό χειρισμό, δεδομένου της φύσεως των αδικημάτων που έχουν καταγγελθεί. Η ανήλικη, έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, τόσο για τον χώρο όσο και τον τρόπο της διάπραξης των αδικημάτων που καταγγέλλονται, ωστόσο δεν μεταδίδονται για ευνόητους λόγους.

Μετά την λήψη κατάθεσης, οι ανακριτές που διερευνούν με κάθε σοβαρότητα την καταγγελία, αναμένεται προβούν σε περαιτέρω ενέργειες, αξιολογώντας τα δεδομένα, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα, προκειμένου να εξεταστούν όσα ισχυρίζεται η ανήλικη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκιές από το στρατόπεδο μοναχών, βλέπουν κωλυσιεργία στη διερεύνηση καταγγελιών τους-Επιστολή σε Αρχηγό

Δειτε Επισης

Αντιδρούν οι συντεχνίες της Αστυνομίας σχετικά με τα βίντεο της σύλληψης του 17χρονου
Ως σταθμό για τους δικαιούχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας χαρακτηρίζει τη γνωμοδότηση του Ανωτάτου η Νομική
Απαντούν από κοινού Υπ. Δικαιοσύνης και Υφ. Μετανάστευσης στην Ελεγκτική-«Θα πρέπει να αναδειχθεί η τεράστια προσπάθεια»
Μάχη με αναζωπυρώσεις σε πυρκαγιά στην Ποταμιού-Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή
Διευκρινίσεις Υπ. Δικαιοσύνης «προς αποκατάσταση αλήθειας» για νομοσχέδιο περί Σχέσεων Γονέων-Τέκνων
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από τροχαίο ατύχημα μεταξύ μοτοσικλετών και οχήματος (pic)
Το Ανώτατο Συνταγματικό απέρριψε έφεση της ΚΟΕΑΣ σε υπόθεση μη καταβολής κοινωνικών ασφαλίσεων
Ζήτησε τη σύλληψης της μητέρας του Θανάση η πλευρά Σταυριανού-Επιμένει πως αυτοκτόνησε, θέλει νέα θανατική ανάκριση
Απορριπτική απόφαση από Διοικητικό για αναστολή αποφάσεων Υπουργικού Συμβουλίου
Ανατράπηκε φορτηγό σε πλαγιά στην Πάφο-Τραυματίστηκε ελαφρά ένα πρόσωπο