Μπλόκο στις αυθαιρεσίες με τα κτίσματα παράνομων υποστατικών-«Ξηλώνουν» οικοδομές, αυξάνονται οι έλεγχοι

Τέλος στις αυθαιρεσίες και τα κτίσματα παράνομων υποστατικών, από όσους για χρόνια εκμεταλλεύονταν τα κενά του συστήματος, επιχειρεί το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο από την πρώτη στιγμή προσεγγίζει το ζήτημα με πλήρη σοβαρότητα, αυξάνοντας από τη μία τους ελέγχους και από την άλλη λαμβάνοντας μέτρα, ώστε να αναχαιτίσει κάθε μορφής παρανομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδίδει διάταγμα αναστολής εργασιών ο ΕΟΑ Λεμεσού για ανεγειρόμενη οικία στην κοίτη ποταμού

Αυτό συνέβη και με την τελευταία περίπτωση, που αφορά το κτίσιμο οικίας σε κοίτη ποταμού στις Πάνω Πλάτρες, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ενώπιον των αρμοδίων και έτυχε του ανάλογου χειρισμού. Έγιναν μάλιστα όλες οι δέουσες ενέργειες, ώστε να σταματήσει η ανέγερσή της, μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό, ενώ διερευνάται πώς έλαβε πολεοδομική άδεια, αλλά και γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες πριν παραχωρηθεί στον ιδιοκτήτη άδεια οικοδομής για την οικία.

Εξάλλου, το Υπουργείο Εσωτερικών έδειξε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν την πρακτική που ακολουθεί σε παράνομες κατασκευές που εντοπίζονται, τις οποίες διαχειρίζεται και στη συνέχεια ενημερώνει για τις ενέργειες του.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι η κατεδάφιση ορόφου πεντάστερου ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, ο οποίος είχε ανεγερθεί αυθαίρετα, με τον υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, να παίρνει πρόταση στο Υπουργικό που προνοούσε ότι για να δοθεί η κατά παρέκκλιση άδεια για μεταβολές και προσθήκες στο ξενοδοχείο, θα έπρεπε να κατεδαφιστεί το εστιατόριο της μονάδας, που χτίστηκε πάνω στην θάλασσα και ο επιπρόσθετος όροφος 26 διαμερισμάτων, αφού και τα δύο αναγέρθηκαν αυθαίρετα.

Ίδιες ενέργειες έγιναν και για την ανέγερση παράνομης μονής στο Κάβο Γκρέκο, για την οποία εκδόθηκε διάταγμα κατεδάφισης. Για την συγκεκριμένη υπόθεση, το μπαλάκι βρίσκεται στον ΕΟΑ για να προβεί στις δέουσες ενέργειες για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμες οι μπουλντόζες για κατεδάφιση της Μονής στο Κάβο Γκρέκο-Σε εξέλιξη και η πειθαρχική έρευνα του ΕΤΕΚ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, επενέβη και κάποιους μήνες προηγουμένως, όταν προχώρησε σε διαπιστώσεις για 25 παράνομα υποστατικά γεωργίας και κτηνοτροφίας στην περιοχή του Ακάμα, τα οποία είχαν υποστεί αυθαίρετες τροποποιήσεις.

Τα συγκεκριμένα υποστατικά κτίστηκαν σε σημεία που γειτνιάζουν με περιοχές του Δικτύου Natura. Για πέντε από τα υποστατικά λήφθηκαν δικαστικά μέτρα, ενώ για τα υπόλοιπα είκοσι δόθηκαν οδηγίες για άρση των παρανομιών. Σε περίπτωση που δεν υπήρχε συμμόρφωση, θα προχωρούσε επίσης με δικαστικά μέτρα.

Η πολιτική του ΥΠΕΣ είναι να εντοπίζει τις περιπτώσεις που χρειάζεται παρέμβαση και να λαμβάνει τα ανάλογα μέτρα, ώστε να αποτρέπεται ή να ανατρέπεται η παρανομία και ακολούθως να προβαίνει σε ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντοπίστηκαν 25 υποστατικά με παράνομες παρεμβάσεις και μετατροπές στον Ακάμα-Οδηγίες από ΥΠΕΣ

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου