Εξετάζονται ποινικά κατά του 64χρονου για την συνάντηση με ανήλικη-Στο κάδρο η έρευνα για σεξουαλικά αδικήματα

Αντιμέτωπος με ποινικά αδικήματα είναι πλέον ο 64χρονος που κατήγγειλε τις δύο ανήλικες 15 και 16 ετών, όσο και άλλους τρεις νεαρούς, για υπόθεση ληστείας πέντε χιλιάδων ευρώ, που διαπράχθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Λεμεσό, για την οποία συνελήφθησαν τρία πρόσωπα, εκ των οποίων οι δύο ανήλικες.

Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, ο 64χρονος φέρεται να βρίσκεται αντιμέτωπος με αδικήματα που έχουν σχέση με την συνάντηση και την μεταφορά ανηλίκου, χωρίς τη συναίνεση του κηδεμόνα, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν οι αρμόδιοι λειτουργοί της Στέγης όπου διαμένει η ανήλικη, που βρίσκεται υπό την φροντίδα του κράτους. Πρόκειται για την ανήλικη, η οποία, όπως κατέθεσε ο 64χρονος, είχε κλείσει ραντεβού μαζί της σε ξενοδοχείο, ενώ στη συνέχεια θα μετέβαιναν με την δεύτερη ανήλικη, 15 ετών, για φαγητό.

Ωστόσο, οι Αρχές ακόμη εξετάζουν τις επόμενες ενέργειές τους, δηλαδή το κατά πόσο θα προσάψουν κατηγορίες στον 64χρονος, παρά το γεγονός πως ο ίδιος παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή στην κατάθεσή του ότι συναντήθηκε με την 16χρονη σε ξενοδοχείο και ακολούθως τη μετέφερε με το όχημά του σε άλλο χώρο, όπου θα παραλάμβαναν την 15χρονη φίλη της, η οποία επίσης βρίσκεται υπό την φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η «φυσιολογική ληστεία», οι σοβαρές προεκτάσεις και μια Αστυνομία ξανά κατώτερη των περιστάσεων

Είναι δεδομένο, εξάλλου, όπως υπέδειξε η ίδια πηγή, πως το αρμόδιο πρόσωπο του χώρου διαμονής της ανήλικης, δεν θα έδινε σε καμία περίπτωση άδεια σε ένα 64χρονο να συναντηθεί και να μεταφέρει την ανήλικη με το όχημά του. Τοποθέτηση, η οποία στρέφεται προς την ορθή κατεύθυνση, ωστόσο τα ερωτηματικά που δημιουργούνται, είναι γιατί η Αστυνομία δεν έδρασε άμεσα, αφού από την πρώτη στιγμή γνώριζε πως επρόκειτο για ανήλικες που διέμεναν στη Στέγη, ενώ υπήρχε η παραδοχή του 64χρονου πως συναναστρεφόταν με ανήλικες. Αντιθέτως, η υπόθεση ληστείας που κατήγγειλε ο 64χρονος, ιεραρχήθηκε ως πιο σημαντική από τις υπόλοιπες παραμέτρους που προκύπτουν.

Ωστόσο, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε το ΤΑΕ Λεμεσού ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης, ακόμα και από μέλη της ίδιας της Αστυνομίας που είναι ειδικοί σε αυτά τα θέματα, η διερεύνηση έλαβε νέα τροπή, αφού πλέον γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από το ειδικό κλιμάκιο για τα ευάλωτα πρόσωπα, ώστε να διαφανούν οι σχέσεις των ανηλίκων με τον 64χρονο.

Εξού, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, δεν έχει κλείσει ακόμα το ενδεχόμενο διάπραξης σεξουαλικών αδικημάτων, αφού οι ανήλικες μέχρι στιγμής δεν θέλησαν να μιλήσουν, ενδεχομένως και από φόβο, αφού στιγματίστηκαν από την Αστυνομία για την υπόθεση της ληστείας. Είναι για αυτό το λόγο, που όπως μας αναφέρθηκε, γίνονται λεπτοί χειρισμοί, ώστε οι ανήλικες να νιώσουν ασφάλεια και να μιλήσουν, ώστε να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχέση τους με τον 64χρονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι χειροπέδες σε 15χρονα είναι σύμβολο συντριπτικής και συνολικής αποτυχίας

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)