Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στην αναγνώριση του ψευδοκράτους-Μας κατηγορεί για... καταπίεση

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επανέλαβε την αμετάβλητη στάση του σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δηλώνοντας ότι δεν θα καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών "αν δεν αναγνωριστεί η ισότιμη κυριαρχία» του ψευδοκράτους.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο NTV, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την ανάγκη αναγνώρισης των κατεχομένων, επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώνουν την επίσημη θέση της Τουρκίας για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος. Υπογράμμισε ότι η τουρκική πλευρά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι αδύνατη η υλοποίηση μιας ομοσπονδιακής λύσης, και ότι οι προηγούμενες προσπάθειες έχουν αποτύχει.

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες εξελίξεις στο περιουσιακό ζήτημα και στον τομέα του τουρισμού στα κατεχόμενα, επιρρίπτοντας ευθύνες  στην ε/κ πλευρά. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίσει την "αρχή της κυριαρχικής ισότητας" και να σταματήσει τις "πολιτικές απομόνωσης".

Ανέφερε ότι οι τελευταίες ενέργειές της ε/κ πλευράς «αποτελούν μια σειρά επιθέσεων που προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε μια ήττα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χρησιμοποιώντας κάθε μορφή καταπίεσης. Αυτός ο 'λαός' δεν θα πέσει θύμα σε αυτό το σχέδιο», ανέφερε. 

Ο κ. Τατάρ είπε ότι αν πρόκειται να ξεκινήσει μια διαδικασία, αυτή θα πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο και οι δύο πλευρές θα μπορούν να εμπιστεύονται η μία την άλλη. «Έχουμε θέσει τους όρους μας, σε συνεργασία με την Τουρκία. Χωρίς απευθείας πτήσεις, εμπόριο και επαφές, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσω σε τριμερείς επίσημες συζητήσεις», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Τατάρ επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία και της ενίσχυσης των σχέσεων με άλλες χώρες, υποστηρίζοντας ότι το ψευδοκράτος είναι ένα "ανεξάρτητο κράτος που αξίζει αναγνώρισης και σεβασμού".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Τη σταθερή αλληλεγγύη της Λιθουανίας στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο Ναουσέντα
Προκλητική παρουσία «ελληνόφωνων ακαδημαϊκών και πολιτικών παραγόντων» στα κατεχόμενα καταγγέλλει το ΕΛΑΜ
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα συνεχίσουν να ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας με Λιθουανία
Παραδόθηκε στον Υφ. Μετανάστευσης το εκσυγχρονισμένο ν/σ για τους πρόσφυγες
Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Β. Κασσιανίδου: Χρέος μας η διατήρηση της φλόγας της επιστροφής- επανένωσης