Έξυπνοι τρόποι να ανανεώσουμε τη ντουλάπα μας!

Μετά από μια κουραστική μέρα, μπαίνουμε στο υπνοδωμάτιο και θέλουμε να είναι όλα τακτοποιημένα και στη θέση τους. Το τελευταίο πράγμα που μας χρειάζεται είναι να βλέπουμε τα ρούχα και τα παπούτσια πεταμένα δεξιά και αριστερά και να μην μπορούμε να βρούμε αυτό που θέλουμε την ώρα που το θέλουμε. Καιρός να ανανεωθούμε, λοιπόν, αξιοποιώντας πλήρως τους χώρους μας, με μια ντουλάπα φτιαγμένη για μας, τις ανάγκες μας και το στιλ μας.

Στο έργο μας καλό είναι να έχουμε τους σωστούς... συνεργάτες, αυτούς που ξέρουν τι θα πει έξυπνες λύσεις για κάθε χώρο και αυτούς που καταλαβαίνουν τι σημαίνει προσωπικότητα σε κάθε επιλογή. Στην ΙΚΕΑ, οι ντουλάπες είναι σοβαρή υπόθεση, με επιλογές σε χρώματα, γούστο και διαστάσεις, για να έχουμε τη ντουλάπα μας... στα μέτρα μας!

Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτούμε πως θέλουμε να είναι η ντουλάπα μας Πόσα ρούχα και παπούτσια θέλουμε να τακτοποιήσουμε αλλά και τα υπόλοιπα αξεσουάρ μας. Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος μας και τι στιλ θέλουμε να έχει.

Κάνουμε αρχή με τις πόρτες. Θέλουμε η νέα μας ντουλάπα να έχει πόρτες ανοιγόμενες ή συρόμενες με μηχανισμό μαλακού κλεισίματος; Ή μήπως θα κάνουμε τη διαφορά με μια πιο μοντέρνα πινελιά, παραλείποντας τις πόρτες ως μια λύση ανοιχτής αποθήκευσης; Για τους πιο τολμηρούς, η ανοιχτή γωνιακή ντουλάπα PAX κάνει τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας ορατά και προσβάσιμα. Η αμεσότητα στα προσωπικά μας πράγματα χωρίς ανοιγοκλεισίματα, μας λύνει τα χέρια και σίγουρα δεν θα μένουν ξεχασμένα ρούχα στην άκρη της ντουλάπας που δεν θα τα φοράμε για χρόνια. Συνδυάζει ράφια, ράγες και συρτάρια, καθώς και χώρο για τα παπούτσια ώστε να μην χρειάζεται άλλο έπιπλο πέρα από αυτό για την οργάνωση της ντουλάπας. Μια μοντέρνα, οικονομική λύση που αφήνει... ανοιχτή τη πόρτα στη δημιουργικότητά μας!

Για μια πιο κλασική επιλογή, οι ντουλάπες PAX αποτελούν ένα σίγουρο και σταθερό δρόμο. Κάθε ντουλάπα PAX είναι επιβλητική, με ανοιγόμενες πόρτες και αρκετά συρτάρια, βοηθά τον χώρο μας να παραμένει τακτοποιημένος, ενώ βοηθά και το μυαλό μας να δει με μια ματιά πώς και πού πρέπει να τοποθετηθεί το κάθε πράγμα. Η προσθήκη ατσάλινων χερουλιών BORGHAMN θα την απογειώσει δημιουργώντας την αίσθηση ενός πιο ρουστίκ αποτελέσματος με προσωπικό γούστο.

Στα ενδότερα της ντουλάπας, στην ΙΚΕΑ βρίσκουμε λύσεις που ανεβάζουν το επίπεδο της οργάνωσής μας. Με τα κουτιά SKUBB τοποθετημένα μέσα στα ράφια, όχι απλά δεν θα μπερδεύονται τα ρούχα, αλλά θα παραμείνουν και για πολύ καιρό χωρισμένα ανά κατηγορία και ατσαλάκωτα. Με το εργονομικό τους χερούλι τα τραβάμε έξω για να διαλέξουμε τι θα φορέσουμε, ενώ όταν θέλουμε να αλλάξουμε διαρρύθμιση, ανοίγουμε το φερμουάρ και τα πιέζουμε για να γίνουν επίπεδα.

Κλειδί για την εξοικονόμηση χώρου είναι η κρεμαστή παπουτσοθήκη SKUBB με 16 θήκες και μήκος που προσαρμόζουμε όπως θέλουμε και που μπορεί να κρεμαστεί πάνω σε μια ράγα της ντουλάπας ή ακόμα και εξωτερικά στην πόρτα, με την βοήθεια άγκιστρου SEKINER.

Για την ολοκλήρωση της ντουλάπας μας και για να ενισχύσουμε την ατμόσφαιρα του χώρου μας, δεν πρέπει να λείπει ο εσωτερικός, κρυφός φωτισμός. Οι ταινίες ενσωματωμένου φωτισμού ÖVERSIDAN προσφέρουν την πολυτέλεια της ορατότητας ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές. Ο αισθητήρας τους αναβοσβήνει αυτόματα με την κίνηση της κάθε πόρτας ξεχωριστά και μπορούμε να ρυθμίζουμε την ένταση του φωτισμού για να μην ενοχλεί το βράδυ.

Όποιον τύπο ντουλάπας και να επιλέξουμε, αυτό που χρειάζεται να έχουμε υπόψη είναι ότι η ντουλάπα μας πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τον χώρο μας, όπως και όσος κι αν είναι, για να ευκολύνει με τη σειρά του την καθημερινότητά μας. Για περισσότερες ιδέες δείτε εδώ ή στην ιστοσελίδα IKEA Κύπρου και καλή οργάνωση!

Δειτε Επισης

Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα
Αμειβόμενη πρακτική σε ένα ελκυστικό περιβάλλον με ανταγωνιστικές παροχές;
Συνεργασία του ACCA και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για το Πρόγραμμα “Integrated XPerience or Audit Service Delivery Scheme”
Συνάντηση ΙδΕΚ με FFG στη Βιέννη για ενδυνάμωση συνεργασιών στην Έρευνα και Καινοτομία
Ένα μοναδικό stand-up cabaret show έρχεται στην Κύπρο!