Συνάντηση με ευρωβουλευτές είχε η Ραουνά-Επί τάπητος η συνεργασία και η Κυπριακή Προεδρία

Ζητήματα που αφορούν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, καθώς και τη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτησε η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένα Ραουνά, σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους Ευρωβουλευτές Λουκά Φουρλά, Γιώργο Γεωργίου, Γεάδη Γεάδη και Κώστα Μαυρίδη.

Σύμφωνα με πηγές της Γραμματείας Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ. Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές για τις εργασίες που έχουν τροχοδρομηθεί και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους για θέματα συνεργασίας κατά την περίοδο της Προεδρίας και για τις προτεραιότητες του Τρίο Προεδρίας, στο οποίο η Κύπρος συμμετέχει μαζί με την Πολωνία και τη Δανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαβούλευσης για τις προτεραιότητες του Τρίο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους και πριν από την έναρξη της Πολωνικής Προεδρίας τον Ιανουάριο του 2025. Παράλληλα, θα αρχίσει η διαβούλευση για την προετοιμασία του εθνικού προγράμματος της Κύπρου, με ορίζοντα το τέλος του 2025.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η διαδικασία στελέχωσης της Γραμματείας και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της ΚΔ στις Βρυξέλλες για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας. Η διαδικασία στελέχωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διαφορετικές φάσεις και με βάση συνολικό πλάνο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σημείωσαν τέλος πως λόγω άλλων υποχρεώσεων του Ευρωβουλευτή Μιχάλη Χατζηπαντέλα, καθορίστηκε συνάντηση μαζί το  το απόγευμα ενώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου, δεν έγινε σήμερα συνάντηση μαζί του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας