Απάντησε σε Νετανιάχου για τις επιθέσεις και έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ ο Νασράλα

Όλες οι τοποθεσίες που στόχευσε σήμερα το Ισραήλ δεν είχαν καμία σχέση με την επιχείρησή μας, δήλωσε ο ηγέτης της Χεσμπολάχ Χασάν Ναρσάλλα σε τηλεοπτικό διάγγελμα που ξεκίνησε στις έξι ώρα Κύπρου και είναι σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν θέλει κλιμάκωση ούτε το Ισραήλ, ούτε η Χεσμπολάχ-Αντάλλαξαν μηνύματα οι δύο πλευρές

Ανέφερε ότι ο Βενιαμίν Νετανιάχου και ο στρατός κατοχής «ισχυρίστηκαν ότι έλαβε χώρα ένα προληπτικό χτύπημα και ότι απέτρεψαν την επιχείρηση, αλλά αυτή η ρητορική είναι γεμάτη ψέματα».

Σύμφωνα με τον ηγέτη της Χεσμπολάχ η οργάνωση δεν είχε σχέδια να χτυπήσει στόχους στο Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν και του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας και υποστήριξε πως το Ισραήλ «είπε ψέματα όταν ανέφερε ότι έπληξε τους στρατηγικούς μας πυραύλους, γνωρίζοντας ότι δεν τους χρησιμοποιήσαμε και μπορεί να τους χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μεγαλύτερη επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο μετά το 2006-Με το δάκτυλο στη σκανδάλη η Μέση Ανατολή

Ανέφερε επίσης ότι οι τραυματισμοί που σημειώθηκαν σε Ναχαρίγια και αλλού προκλήθηκαν από πυραύλους αναχαίτισης και ότι τα drones της οργάνωσης κατάφεραν να φτάσουν με επιτυχία στις βάσεις Glilot και Ein Shemer.

Εξήγησε πως δίπλα στο Glilot, «επιλέξαμε έναν τεχνικό στόχο, ο οποίος είναι μια αεροπορική και αντιπυραυλική αμυντική βάση που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από το Τελ Αβίβ και 75 χιλιόμετρα μακριά από τον Λίβανο». Ο Νασράλλα είπε ότι η βάση Glilot είναι σημαντική για τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και περιέχει τη Μονάδα 8200, η οποία είναι η μονάδα που ασχολείται με την κατασκοπεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυστηρό μήνυμα Νετανιάχου στη Χεσμπολάχ-«Θα κάνουμε κακό σε όποιον μας κάνει κακό»

«Η στρατηγική μας προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τους αμάχους στον Λίβανο. Φροντίσαμε να μην χτυπήσουμε έναν πολιτικό στόχο», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι «όλοι  γνωρίζουμε ότι η Αμερική μπορεί να αναγκάσει τον Νετανιάχου να σταματήσει την επίθεση» και ότι «είναι σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι μακροχρόνιες».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κόκκινο η Μέση Ανατολή-Μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων στο Λίβανο, απάντησε με drone η Χεσμπολάχ

Προηγουμένως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του δεν έχει πει «την τελευταία της λέξη» με τα προληπτικά πλήγματα που εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα εναντίον του Λιβάνου προκειμένου να αποτρέψει ευρείας κλίμακας επίθεση του σιιτικού κινήματος Χεσμπολάχ.

«Πριν τρεις εβδομάδες εξουδετερώσαμε τον διοικητή (της Χεσμπολάχ) και σήμερα αποτρέψαμε τα επιθετικά σχέδιά της», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε όλα τα drones και τις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεσμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεσμπολάχ και το Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απάντηση που έδωσε το Ισραήλ ήταν «ακόμη ένα βήμα προς την αλλαγή της κατάστασης στον βορρά και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων μας στα σπίτια τους».

«Αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας», υπογράμμισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία