Οι ξυλοδαρμοί νεαρών και η... έγνοια της Αστυνομίας

Το πρωί της Κυριακής γνωστοποιήθηκε η είδηση για ξυλοδαρμό νεαρών έξω από γνωστό νυχτερινό μαγαζί στον Πρωταρά, που στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε στόχος βομβιστικής επίθεσης, από άλλη ομάδα νεαρών. O λόγος της επίθεσης, όπως έγινε γνωστό, ήταν επειδή οι νεαροί ήταν από την Λευκωσία, σε αντίθεση με τους άλλους που ήταν από την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Για χάρη της ιστορίας, θα πρέπει να αναφερθεί πως ούτε αυτή η είδηση γνωστοποιήθηκε από την Αστυνομία, προφανώς για ευνόητους λόγους που άπτονται της επικοινωνιακής στρατηγικής, αφού η κοινή γνώμη θα πρέπει να λαμβάνει το μήνυμα πως πλέον υπάρχει τάξη και ασφάλεια. Ωστόσο, οι... κακοί δαίμονες της Αστυνομίας, τα ΜΜΕ, γνωστοποίησαν την είδηση, με το Σώμα Ασφαλείας (;) να αναγκάζεται να επιβεβαιώσει, όπως σε άλλες τόσες περιπτώσεις! Σημειώνεται πως η επιβεβαίωση ήρθε από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, αφού πλέον οι περισσότεροι εκπρόσωποι των ΤΑΕ των Επαρχιών, είναι... δυσεύρετοι, εκτός και αν θέλουν να ανακοινώσουν πως συνελήφθη κάποιος οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ ή με υπερβολική ταχύτητα, αφού έχουν διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης ενός περιστατικού. Κριτήρια τα οποία άπτονται και πάλι της επικοινωνιακής στρατηγικής της Αστυνομίας, η οποία ως γνωστόν εδώ και πάρα πολύ καιρό βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.

Σε σχέση με την είδηση που γνωστοποιήθηκε, υπάρχουν πληροφορίες πως δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη παρόμοιο περιστατικό έξω από νυχτερινά μαγαζιά στην Αγία Νάπα. Παρά το γεγονός πως η Αστυνομία δεν γνωστοποίησε το συγκεκριμένο συμβάν, ο εκπρόσωπος του ΤΑΕ Αμμοχώστου (σ.σ που εν τέλει εμφανίστηκε μέσω sms) έκρινε πως θα πρέπει να διαψεύσει τις πληροφορίες περί ύπαρξης παρόμοιων περιστατικών και ως εκ τούτου απέστειλε το πιο κάτω μήνυμα στους δημοσιογράφους:

«Σε σχέση με δημοσίευμα το οποίο κάνει αναφορά για δήθεν ομάδα νεαρών προσώπων η οποία μεταβαίνει σε νυκτερινα κεντρα και επιτίθεται σε αλλά νεαρά πρόσωπα που προέρχονται από άλλη επαρχία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ούτε υπάρχει τέτοια καταγγελία ενώπιον της αστυνομίας. Πέραν του μεμονωμένου περιστατικού το οποίο ήδη διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχωστου και έχει ήδη προβεί σε μια σύλληψη μη αποκλείοντας να προκύψουν και άλλες συλλήψεις, δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη καταγγελία ενώπιον της αστυνομίας. οι συμπλοκές μεταξύ νεαρών είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να προκύψει σε οποιοδήποτε κέντρο αναψυχής σε οποιαδήποτε επαρχία και η αστυνομία ανταποκρίνεται σε όλες τις περιπτώσεις».

Λίγο πριν το πιο πάνω μήνυμα, η Αστυνομία ενημέρωσε δημοσιογράφους πως για την υπόθεση συνελήφθη ένα πρόσωπο, ενώ καταζητούνται άλλοι δύο. Μάλιστα, πληροφορίες από την ίδια την Αστυνομία (σ.σ της Κύπρου, όχι άλλης χώρας που διερευνά παρόμοιο περιστατικό) ανέφεραν πως για τον ένα εκ των καταζητούμενων, υπάρχει μαρτυρία ότι εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση συμπλοκής. Ωστόσο σημειώνεται πως δεν κατέστη δυνατό να λάβουμε περισσότερες απαντήσεις, αφού ο εκπρόσωπος του ΤΑΕ Αμμοχώστου, Στηβ Θεοδούλου, πέραν του πιο πάνω μηνύματος που απέστειλε για την διάψευση, δεν ανταποκρίνεται σε κλήσεις των δημοσιογράφων.

Με βάση τα πιο πάνω, το ερώτημα είναι το εξής: Πώς γίνεται να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά ο ένας εκ των προσώπων που σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, να εμπλέκεται και σε άλλη συμπλοκή που εκτυλίχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν;

Συνεπώς, οι εκπρόσωποι του ΤΑΕ Αμμοχώστου, καλό θα ήταν να επικεντρωθούν στην ουσία και όχι στο πώς διαμορφώνουν την εικόνα τους στην κοινή γνώμη...

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας