Οι προτεραιότητες του Δημάρχου Πόλις Χρυσοχούς-Στόχος η ανέγερση νέου νοσοκομείου

Προτεραιότητα θα δοθεί στον σχεδιασμό για την ενιαία ανάπτυξη του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και των 13 Κοινοτήτων που συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτόν, δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή, συμπληρώνοντας πως ο σχεδιασμός της ενιαίας ανάπτυξης θα καταρτιστεί με βάση τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, με βασικό κριτήριο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα υποβληθεί αίτημα για ανέγερση νέου νοσοκομείου και δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στην περιοχή.

Ανάμεσα στα έργα που θα τροχοδρομηθούν είναι η κατασκευή πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, όπου κρίνεται αναγκαίο εντός των ορίων του νέου Δήμου, με στόχο την ασφάλεια στη διακίνηση και τη δυνατότητα για άθληση τόσο για τους ντόπιους, όσο και τους επισκέπτες, είπε.

Επίσης, ανέφερε, θα δοθεί βαρύτητα στην άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπτυξη θεματικών πάρκων και μονοπατιών της φύσης για την ανάδειξη της ιστορίας, όπως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής της κάθε κοινότητας και του Δήμου.

Παράλληλα, όπως είπε, θα γίνει σχεδιασμός για αναβάθμιση αθλητικών υποδομών και δημιουργία νέων με στόχευση αναδυόμενα αθλήματα, θα δημιουργηθούν υποδομές σε παραλίες κοινοτήτων που δεν είναι οργανωμένες, θα γίνει μελέτη στην ακτογραμμή του νέου Δήμου για την κατασκευή επιπρόσθετων κυματοθραυστών, ενώ θα ενισχυθεί η προβολή και η προσβασιμότητα σε φαράγγια, καταρράκτες και εκκλησιαστικά μνημεία.

Επιπρόσθετα, συνέχισε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, θα γίνουν ενέργειες για να επανέλθει το δικαίωμα ανέγερσης μεμονωμένης κατοικίας εντός αγροτεμαχίων και θα γίνει εγγραφή και ονοματοδοσία νέων δρόμων και μονοπατιών σε αυτά προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης συγκεκριμένων περιοχών.

Η επένδυση στους τομείς της υγείας, της παιδείας και του περιβάλλοντος αποτελεί ζητούμενο για κάθε Δήμο, που θέλει να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη. Γι’ αυτόν τον λόγο, συμπλήρωσε, θα υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πόλη Χρυσοχούς.

Αντίστοιχες ενέργειες, είπε ο κ. Παπαχριστοφή, θα γίνουν προς το κεντρικό κράτος για τη δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, σε ολόκληρο το εύρος του νέου Δήμου θ’ αναβαθμιστούν πάρκα, ενώ είπε ότι θα εφαρμοστούν πολιτικές που θα την εντάξουν στον κατάλογο των έξυπνων πόλεων, όπως είναι η επέκταση της εγκατάστασης συστημάτων έξυπνου φωτισμού και έξυπνων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια που διαχειρίζεται ο Δήμος. Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων για κάλυψη των αναγκών του Δήμου σε κτίρια και οδικό φωτισμό.

Είμαστε αποφασισμένοι, ανέφερε «να εργαστούμε σκληρά προκειμένου να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ενός νέου σύγχρονου και ισχυρού Δήμου, ενώ παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε τον Δήμο μας ένα κέντρο προσέλκυσης επισκεπτών με σκοπό την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του».

«Η πυξίδα της δράσης μας σε αυτό το ταξίδι δεν μπορεί παρά να είναι η χρηστή διοίκηση, η καλή οργάνωση και η συνετή οικονομική διαχείριση με στόχο την επίτευξη των στόχων και του οράματος του Δήμου μας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει μπροστά και απαντά ο αντιδήμαρχος Μενεού-Δρομολαξιάς για την ονοματοδοσία του νεοσύστατου δήμου

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές