Από τις συζητήσεις στις πράξεις-Το πρώτο μεγάλο crash test της Αστυνομίας για το νέο πρωτάθλημα

Από νωρίς στα... βάσανα μπαίνει η Αστυνομία, όσον αφορά την αστυνόμευση των ποδοσφαιρικών αγώνων, σε μια περίοδο μάλιστα που η αμφισβήτηση ως προς τους γενικότερους χειρισμούς της Δύναμης, βρίσκεται στα ύψη. Και αυτό διότι, οι αστοχίες των προηγούμενων χρόνων και ιδιαίτερα κατά την περσινή ποδοσφαιρική χρονιά, όπου οδήγησαν σε επεισόδια, τραυματισμούς αλλά και σε αμφιλεγόμενες αποφάσεις, όπως η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων, για την ώρα φαίνεται πως επί της ουσίας, δεν έχουν διορθωθεί.

Το πρώτο μεγάλο crash test για την Αστυνομία, είναι ο αγώνας ανάμεσα στην Ομόνοια 29ης Μαΐου και την ΑΕΛ. Οι δυο ομάδες, ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, με βάση τον διαχωρισμό που έγινε από τους αρμοδίους, με την Αστυνομία να προειδοποιεί με συλλήψεις, σε περίπτωση που οπαδοί μείνουν εκτός γηπέδου, σε απόσταση κοντινότερη των 500 μέτρων. Αυτή η σύσταση έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τους οπαδούς της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, εκ των οποίων οι περισσότεροι έλαβαν την απόφαση να μην εκδόσουν κάρτα φιλάθλου και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα... δεν πλημμυρίζει-Η μετακίνηση, οι αστοχίες και η ανησυχία για επεισόδια

Μέσα από αυτή την αυστηρή σύσταση, η Αστυνομία ευελπιστεί ότι θα αποτρέψει συνάντηση ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων και προς αυτή την κατεύθυνση λήφθηκαν μέτρα και ως προς την άφιξη των οπαδών των δυο ομάδων στο γήπεδο της Περιστερώνας. Οι φίλαθλοι της Ομόνοιας 29ης Μαΐου καλούνται να εισέλθουν στις δυτικές κερκίδες, για να σταθμεύσουν τα οχήματά τους σε ανοικτούς χώρους στάθμευσης στη βόρεια πλευρά του σταδίου και αυτοί της ΑΕΛ, οι οποίοι θα φθάσουν στο γήπεδο με συνοδεία μελών της Δύναμης, θα σταθμεύσουν τα οχήματά τους στον ανοικτό χώρο, δίπλα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό.

Αυτό που προκαλεί επιπλέον πονοκέφαλο, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σχετικά μικρό γήπεδο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, αλλά και αγροτικά τεμάχια και τυχόν επεισόδια ίσως προκαλέσουν επιπρόσθετα προβλήματα.

Πάντως, παρά το αυξημένο κόστος και την «πολυτέλεια» αστυνόμευσης ποδοσφαιρικών αγώνων, όπως ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης προ εβδομάδων, τόσο στο γήπεδο, όσο και πέριξ αυτού, αναμένεται να υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη και αυστηροί έλεγχοι σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προειδοποιεί με συλλήψεις εάν άτομα μείνουν εκτός γηπέδου στο Ομόνοια 29-ΑΕΛ η Αστυνομία

Η κληρωτίδα του πρωταθλήματος πάντως, φαίνεται πως ήθελε να δοκιμάσει με το καλημέρα την ετοιμότητα των αρμοδιών για πάταξη της βίας, καθώς πέραν από το παιχνίδι Ομόνοια 29ης Μαΐου- ΑΕΛ, στην πρεμιέρα θα αναμετρηθούν επίσης ο Απόλλωνας με την ΑΕΚ, δυο ομάδες με χιλιάδες οπαδούς, που επίσης κρίνονται ως υψηλού κινδύνου.

Τα δύσκολα για την Αστυνομία θα συνεχιστούν και την δεύτερη αγωνιστική, με το ντέρμπι Ανόρθωση- Απόλλων, ένα παιχνίδι που παραδοσιακά έχει ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων, ενώ έπονται και άλλα δύσκολα παιχνίδια, τα οποία κρίνονται ως υψηλού κινδύνου.

Η Αστυνομία δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου της Δύναμης, ανέφερε ότι έχουν εκπονηθεί επιχειρησιακά σχέδια για τα πρώτα δύσκολα παιχνίδια, με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί πάντως, να μην διαφέρουν ουσιαστικά με προηγούμενες χρονιές.

Οι αρμόδιες Αρχές είχαν στη διάθεσή τους ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να δουν και να διορθώσουν λάθη, ωστόσο, άφησαν τον χρόνο να κυλήσει και στο παρά πέντε μπήκαν ξανά στη συζήτηση, όμως όχι για να λάβουν μέτρα πρόληψης και προστασίας των φιλάθλων, αλλά για να ζητήσουν όπως συνεχιστεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών.

Πλέον, το πρωτάθλημα άρχισε και ελπίδα όλων είναι να κυλήσουν όλα ομαλά χωρίς έκτροπα. Παράλληλα, οι Αρχές έχουν ενώπιόν τους προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν και να δείξουν ότι έμαθαν από τα λάθη των προηγούμενων ετών.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»