Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά-Τρέχουν για προσφορές και εφαρμογές κλιματιστικών

Όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, η οποία αρχίζει στις 6 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, στο περιθώριο του Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι τρέχουν την ίδια ώρα και οι διεργασίες για τις προσφορές και τις εφαρμογές κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πράσινο Υπουργικού για μάθημα χρηματοοικονομικής Παιδείας στο Γυμνάσιο

Κληθείσα αρχικά να τοποθετηθεί για τη νέα σχολική χρονιά, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως, «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Τα βιβλία είναι, ήδη, έτοιμα. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό και ηλεκτρονικά, αλλά και σε έντυπη μορφή».

Είπε επίσης ότι, «για τη στελέχωση έχει απομείνει τον τελευταίο όπως κάθε χρόνο, μέρος που αφορά την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Με βάση τη νομοθεσία κάποιοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται να μην αποδεχτούν τον διορισμό τους και να κάμουν ένσταση, οπότε πρέπει να περάσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να εξεταστούν αυτά, αλλά θεωρούμε ότι αυτό δεν θα παρεμποδίσει την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Σε ότι αφορά στον τρόπο που προχωρούν οι διεργασίες για τα κλιματιστικά στα σχολεία, ανέφερε ότι, «η πολιτική απόφαση έχει ληφθεί. Η διαδικασία είναι ήδη εγκεκριμένη και από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας. Οι εφορίες έχουν πάρει πολύ σαφείς οδηγίες. Πρέπει να επισπεύσουν όλες τις διαδικασίες».

Υπέδειξε μάλιστα πως, «είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι όλες οι επαρχίες προχωρούν, ακόμα και η Πάφος αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να επικυρώσει τις προσφορές και επίσης ξεκινάει καινούργια σχολική χρονιά με κάποια σχολεία που θα έχουν τα κλιματιστικά τους και αυτά θα λειτουργούν». Το πολύ σημαντικό που πρέπει να πούμε είναι ότι δεν γίνεται απλά εγκατάσταση κλιματιστικών συσκευών. Γίνεται και η μελέτη, δηλαδή γίνεται σωστά η εγκατάσταση, έτσι ώστε να έχουμε ασφάλεια στο δίκτυο και ασφάλεια στο κτίριο για τα παιδιά μας».

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»